Taitaja2023 Kalisa Volfovich. Kuva Sofia Suokko (Omnia) Skills Finland.
Uutiset

Turun ammatti-instituutille kahdeksan mitalia Taitaja 2023-kilpailuissa – vuonna 2025 kilpailut järjestetään Turussa

Turun ammatti-instituutin (TAI) opiskelijat menestyivät hienosti Taitaja2023-kilpailuissa Espoossa. Mitalisija saavutettiin yhteensä seitsemässä lajissa. Laborantti-alan kilpailun voitti TAIn opiskelija Kalisa Volfovich.

Espoossa järjestetty ammatillisen koulutuksen Taitaja2023-tapahtuma huipentui torstaina 11.5. voittajien palkitsemiseen. Turun ammatti-instituutin joukkue osallistui yhdeksään eri lajiin 18 kilpailijan voimin. Lopputuloksena oli yksi kulta, viisi hopeaa ja kaksi pronssia.

– Onnittelut koko TAIn joukkueelle ja opetukselle kisamenestyksestä. Työelämä saa jälleen kerran taitavia osaajia, ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja Hannu Immonen iloitsee.

Taitaja 2025 järjestetään Turussa

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, joka tunnetaan liki 50 eri ammattialan SM-kilpailuista. Tapahtuma pitää sisällään paljon muutakin ohjelmaa, kuten seminaareja, yhteistyökumppanien järjestämiä tilaisuuksia ja peruskoululaisten Taitaja9-finaalikilpailun. Espoon tapahtumalle odotettiin noin 75.000 kävijää.

– Tapahtuman tavoitteita ovat muun muassa ammatillisen koulutuksen arvostuksen ja vetovoiman lisääminen. Opiskelijoille kilpailu mahdollistaa oman itsensä kehittämisen ja opettajille se tarjoaa uusia ideoita opetukseen, Skills Finlandin Taitaja-päällikkö Petri Hörkkö kertoo.

Taitaja2025-tapahtuma järjestetään Turun Messukeskuksessa ja sen lähialueella Varsinais-Suomen ammatillisten oppilaitosten yhteisprojektina. TAI toimii Taitaja2025-tapahtuman alueellisena veturina. Kumppanuusoppilaitoksina ovat Turun AKK, Livia, Raseko, Turun konservatorio, Turun ammattiopistosäätiö, Ammattiopisto Spesia, Salon seudun ammattiopisto, Novida ja Axxell.

Kultaa

Kalisa Volfovich, laborantti

Hopeaa

Joona Salminen, autokorinkorjaus
Katri Vanhatalo, CAD-suunnittelu
Arja Holma, hyvinvointiteknologia
Adrian Andersson ja Niilo Suominen, kokki
Julia Mäki ja Eeli Pulkkinen, kappaletavara-automaatio

Pronssia

Emil Mäkelä, autokorinkorjaus
Elias Mikkilä, CNC-koneistus