Turun ammattikorkeakoulun #Allbodiesrock-teemapiste sijaitsee Ruisrockin rantalavan läheisyydessä koko festivaalin ajan 8–10.7.. Paikalla pisteellä ovat ensimmäisen vuoden kätilö- ja media-alan opiskelijat. Kätilöopiskelijoiden teemapisteellä pääsee testaamaan, miltä tuntuu kantaa raskausmahaa ja miten mahan kanssa voi suoriutua esteradasta. Alueelta löytyy lisäksi useita peilejä, joiden edessä pääsee ihastelemaan ja kehumaan omaa kehoaan.
Uutiset

Turun AMK:n opiskelijat nostavat Ruisrockissa esiin ihmiskehon ihmeitä ja kehorauhaa

Turun AMK:n opiskelijat toteuttavat osana opintojaan ohjelmaa Ruisrock-musiikkifestivaaleille 8.–10. heinäkuuta. Teemana on #Allbodiesrock, joka kannustaa rakastamaan omaa kehoaan. Kätilöopiskelijoiden pisteellä festarikävijät voivat mm. testata raskausmaha-rataa, ihmetellä ihmiskehon ihmeitä sekä kehua omaa kehoaan. Journalistiopiskelijoiden video liputtaa kehorauhan puolesta.

Turun ammattikorkeakoulu tekee tänä vuonna jo yli kymmenettä kertaa ainoana korkeakouluna yhteistyötä paikallisen Ruisrock-musiikkifestivaalin kanssa. Jokavuotiseen tapaan eri alojen opiskelijat ovat mukana toteuttamassa festivaaliohjelmaa sekä tuottamassa markkinointimateriaalia. Lisäksi media-alan opiskelijat ovat festivaaleilla tuottamassa sisältöjä Turun AMK:n sekä Ruisrockin somekanaviin.

Kätilöopiskelijat muistuttavat, että ihmiskehosta on moneksi

Turun AMK:n opiskelijoilla on festariyleisölle tänä vuonna tärkeä muistutus: jokainen keho on arvokas ja ainutlaatuinen.

– Kätilöopiskelijoiden teemapisteellä pääsee testaamaan, miltä tuntuu kantaa raskausmahaa ja miten mahan kanssa voi suoriutua esteradasta. Alueelta löytyy lisäksi useita peilejä, joiden edessä pääsee ihastelemaan ja kehumaan omaa kehoaan. Kehut kirjoitetaan siemenpaperille ja kylvetään myöhemmin Turun Katariinanlaaksoon, jossa ne saavat uuden elämän, kätilöopiskelijat Iida Kangas ja Jonna Ryönänkoski iloitsevat.

Festivaaliyleisöllä on myös mahdollisuus kuvata itsensä vasten valokuvausseinää, jonka visuaalisina elementteinä on monitulkintaisia kasveja, kukkia ja hedelmiä. Inspiraation lähteenä on käytetty ihmiskehoa ja sen toimintoja, kasvua ja kehittymistä.

Kätilöopiskelijat haluavat muistuttaa festarikävijöitä siitä, kuinka ihmeellinen ihmiskeho onkaan.

– Tiesitkö, että sydän on ihmiskehon vahvin lihas ja että askeleen ottaessaan ihminen käyttää jopa viittäkymmentä lihasta? Lisäksi tiedetään esimerkiksi, että naisella on puoli miljoonaa munasolua, joka yhdessä yhden ainoan siittiön kanssa muodostaa uuden elämän, jota nainen kantaa sisällään keskimäärin 280 vuorokautta, Ryönänkoski kertoo.

Video kehorauhasta: jokaiselle keholle rauha kasvaa ja kehittyä

#Allbodiesrock-teema muistuttaa, että kaikilla on oikeus kehorauhaan ikään, väriin tai sukupuoleen katsomatta. Videoprojektillaan Turun AMK:n opiskelijat haluavat osoittaa, että jokaiselle keholle tulee antaa rauha kasvaa ja kehittyä.

– Media-alan journalistiopiskelijat ovat toteuttaneet Ruisrockiin kehorauha-aiheisen markkinointivideon. Video näytetään festivaalin screeneillä. Idea videoon tuli ajatuksesta, jossa jokainen keho on samanarvoinen riippumatta sen koosta tai toimivuudesta. Mukaan videolle innostettiin eri taustoista tulevia ihmisiä, jotka esiintyvät videolla kasvottomina, Turun AMK:n Ruisrock-opiskelijaprojektien koordinoinnista vastaava markkinointisuunnittelija Sara Pietilä kertoo.

Ruisrock-projektin teeman kantava sanoma on, että jokainen voi oppia rakastamaan itseään, omaa kehoaan ja nauttimaan sen erilaisuudesta. Turun AMK:n opiskelijat haluavat kehottaa rokkiyleisöä katsomaan itseään peilistä hyväksyvien ja armollisten lasien läpi.

Turun ammattikorkeakoulun #Allbodiesrock-teemapiste sijaitsee Ruisrockin rantalavan läheisyydessä koko festivaalin ajan 8–10.7. Paikalla pisteellä ovat ensimmäisen vuoden kätilö- ja media-alan opiskelijat.