Marina Björkenheim-Jokinen ja Turo Jokinen iloitsevat ravintolansa saamasta tunnustuksesta.
Uutiset

Turkuun yksi uusi Rôtisseurs-kilpiravintola: Oobu saa kilven

Perinteikkäässä Bassin talossa toimiva, tasokasta saaristolaisruokaa ravintola Oobu saa tänään keskiviikkona Rôtisseurs-kilven. Se on järjestön korkein tunnustus, joka kertoo ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta.

–Tämä palkinto tuntuu todella hienolta tunnustukselta sille työlle, jota olemme tehneet, sanovat Oobun ravintoloitsijat Marina Björkenheim-Jokinen ja Turo Jokinen.

Korona-aika on koetellut koko ravintola-alaa, ja myös Oobun yrittäjät myöntävät, että rankkaa on ollut. Koska todellinen bisnes tehdään illan tunteina, aukiolorajoitukset vaikeuttivat toimintaa huomattavasti. Lisäksi usein nopealla aikataululla tulleet aukiolomuutokset tuntuivat epäreiluilta sekä yrityksen että työntekijöiden kannalta.

Nyt kevään ja kesän varaustilanne näyttää onneksi hyvältä ja tuore tunnustus lämmittää yrittäjien mieltä lämmittää .

Kilven myöntäjä, La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs on maailman suurin ja vanhin gastronominen järjestö.

Turun voutikunnan muita kilpiravintoloita ovat Le Soleil ja Ravintola Trappi Naantalissa, A. Ahlströmin Noormarkun Klubi ja Raatihuoneen kellari Porissa, Salon Seurahuone Salossa sekä Turussa Ravintola Smör, Roster Turku, Suomalainen Pohja, Radisson Blu Marina Juhlakerros sekä Turun kaupungin edustuskeittiö.

Lue pitempi Oobun yrittäjien haastattelu maaliskuun Y-lehdestä, joka ilmestyy viikolla 11.