RajuLive Oy yrityskauppa
Turkulainen RajuLive Oy osti Lumo Creativen ja kasvaa video- ja livetuotantoyhtiönä. Kuvassa Matias Tanner, joka vahvistaa tuotantoa mainosvideo-osaamisellaan.
Uutiset

Turkulainen kuvatuotantoyhtiö RajuLive Oy osti Lumo Creative Oy:n – korona kiihdytti kasvuun

Turkulainen kuvatuotantoihin ja livelähetyksiin laaja-alaisesti erikoistunut RajuLive Oy on ostanut videotuotantoyritys Lumo Creative Oy:n. Tänään vahvistetun yrityskaupan myötä toinen Lumon yrittäjistä siirtyy RajuLiveen luovaksi videotuottajaksi.

Lumo Creative on vuonna 2017 perustettu turkulainen kahden yrittäjän videotuotantoyritys, joka on keskittynyt mainos- ja yritysesittelyvideoihin. Lisäksi Lumon palveluvalikoimaan ovat kuuluneet myös tapahtumien vauhdikkaat after moviet sekä häiden dokumentaariset ja tunnelmalliset koostevideot.

Lumosta RajuLiveen siirtyvä Matias Tanner vahvistaa entisestään yrityksen mainosvideo-osaamista. Hänen uuteen työnkuvaansa kuuluu myös videotuotantopuolen taiteelliseen ja tekniseen kehitystyön vetäminen yhdessä muun tuotantotiimin kanssa.

Vuonna 2018 perustettu RajuLive Oy kasvoi vuoteen 2020 asti tasaisesti suunnitelmien mukaan, kunnes maaliskuussa 2020 Suomessa alkanut koronapandemia kiihdytti yrityksen kovempaan kasvuun. RajuLivessä oltiin heti pandemian alusta asti tuntosarvet pystyssä ja havaittiin striimien ja virtuaalitapahtumien tuleva buumi. Tärkeä osa korona-ajan kasvua oli oma lähetysalusta LiveKatsomo.fi, jonne on tuotettu jo yli tuhat lähetystä. Nykyään RajuLiven omistukseen kuuluu myös Otava Medialle aiemmin kuulunut QSB-lähetysalusta.

– Tämä yrityskauppa ja Matiaksen meille palkkaaminen oli tapetilla ensimmäisen kerran jo ennen koronaa, mutta silloin asiat eivät menneet maaliin asti, mutta onneksi aika oli nyt kypsä. Matias tuo meille tärkeää osaamista ja näkemystä, minkä ansiosta saamme kehitettyä livelähetyksen rinnalla toista tärkeää tukijalkaamme, kommentoi RajuLiven hallituksen puheenjohtaja Jani Nieminen.

RajuLive on Turussa toimistoaan ja studiotaan pitävä valtakunnallisesti toimiva video-, valo- ja ilmakuvauspalveluihin sekä sisällöntuotantoon ja livelähetyksiin erikoistunut yritys. Se kuuluu tapahtuma- ja esitystekniikan sekä rakenteiden toimittajana tunnetun sisaryhtiö Rajupajan kanssa samaan konserniin. Konserniin kuuluvat myös Rajupajan sisaryhtiöt RMC Light & Sound Oy (tapahtuma- ja esitystekniikka) ja Lounais-Suomen Vuokrakaluste Oy (tapahtumakaluteet ja -somisteet).