Reviiri-romaani
Romaani on hyvin aikaamme sovelias kertomus siitä, miten ihminenkin voi käyttäytyä kuin eläin - saalistajana.
Uutiset

Turkulaiskirjailija Annika Brusilan uutuusromaani Reviiri kertoo “eläimellisestä vallanhalusta ja ahneudesta”

Yhteiskunta toimii järkevien päätösten ja niiden määrätietoisen noudattamisen kautta – vai toimiiko? Kuinka paljon ihmisessä ja ihmisten muodostamissa yhteisöissä on jäljellä oman reviirinsä merkitsevää ja sitä ankarasti puolustavaa eläintä? 

Annika Brusilan utuusromaani Reviiri kysyy riveillään ja riviensä välissä isoja kysymyksiä hierarkioista, vallanhalusta, omaksi katsotun alueen merkitsemisestä ja liittoutumisesta. Romaanin tapahtumat sijoittuvat vaalitoimistoon, rakennusliikkeeseen ja koulumaailmaan, joiden ihmissuhteet ristivalottuvat muurahaisyhdyskunnan ja muiden eläinyhteisöjen kuvausten kautta.

Romaanin päähenkilö Sammalvaara, poliitikko ja entinen jääkiekkoilija, käyttää valtaa ja haalii omaisuutta, haastaa riitaa ja nauttii ”räväkästä”, muiden mielipiteitä kyselemättömästä johtamisesta. Hän rynnii eteenpäin katsomatta taakseen jättämiään tuhoja. Hänen maailmassaan ei ole heikoille sijaa, kuten ei ole muuallakaan eliökunnassa. Eläimet ja ihmiset ”kirjoittavat” samaa selviytymistarinaa, jossa ankarien elämänlakien keskellä voi nähdä myös huumoria.

Turussa asuva Annika Brusila (s. 1966) on koulutukseltaan kansantaloustieteilijä, jolta on aiemmin julkaistu romaanit KalliollaVerisukua ja Takalukko. Hän on työskennellyt myös musiikkitoimittajana sekä liike-elämän johtotehtävissä.

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.