Kuvassa Timo Aro, kuvaajana Jussi Partanen
Nimitykset

Timo Aro Turun kaupungin tutkimusjohtajaksi

Tunnetusta aluekehityksen asiantuntijasta Timo Arosta tulee Turun kaupungin tutkimusjohtaja. Aro aloittaa työssä maaliskuun alussa 2023. Turun kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen päätti rekrytoinnista maanantaina 5.12.2022. 

Aro työskentelee tällä hetkellä konsulttiyritys MDI:n johtavana asiantuntijana. Hänen erityisosaamistaan ovat alue- ja väestönkehityksen sekä alueiden elinvoiman ja vetovoiman kokonaisuudet.   
 
Tutkimusjohtajana Timo Aron tehtävänä on tukea Turun strategista johtamista, edunvalvontaa sekä kaupunkisuunnittelua.  

Turku on Timo Aron opiskelukaupunki, ja läheisin kaupunki kotikaupunki Porin rinnalla. Turkuun Aron veti vahva halu tehdä merkityksellistä työtä, jossa hän pääsee hyödyntämään kertynyttä osaamistaan, yhteyksiään ja verkostojaan. 
 
– Oma missioni on Turun ja Turun seudun nostaminen kansallisella tasolla eri välineitä hyödyntäen. Turku on koko maan kärkeä useimmilla tunnusluvuilla, mutta jää liian usein katveeseen tai vähemmälle huomiolle kuin muut suuret kaupungit, Timo Aro sanoo. 

Tutkimusjohtaja on keskeisessä roolissa uusien ratkaisujen kehittämisessä, Turun strategisen viestinnän tukemisessa ja koko seutukunnan elinvoiman ja kilpailukyvyn edistämisessä.  
 
Timo Aro on valtiotieteiden tohtori. Hänellä on monipuolinen ja laaja-alainen kokemus alue-, kaupunki- ja väestökehitykseen liittyvistä analyyseistä ja niihin liittyvistä asiantuntijuusalueista sekä tiedon visualisoinnista.  
 
Aron tuoma asiantuntemus vahvistaa merkittävästi kaupungin tiedon hallintaa ja tiedon tuottamista strategisen johtamisen tukena yhteistyössä kaupungin johdon ja eri sidosryhmien sekä kaupungin asiantuntijoiden kanssa.  

– Turku on hieno kaupunki, jolla on erinomaiset lähtökohdat ja edellytykset pärjätä kiihtyvässä alueiden välisessä kilpailussa. Itse koen, että ulkopuolisena ja ei-turkulaisena näkee monet Turun vahvuudet ja kehittämiskohteet ehkä kirkkaammin kuin sisältäpäin. Odotan innolla, että voin omalla kokemuksellani ja osaamisellani kehittää yhdessä muiden kanssa tulevaisuuden Turkua, Timo Aro sanoo. 
 
Aro aloittaa työnsä maaliskuussa 2023 luomalla perusteellisen tilannekuvan Turun asemasta, vahvuuksista ja kehittämiskohteista sekä tutustumalla alueen keskeisiin toimijoihin, verkostoihin ja tulevaisuuden tekijöihin. 

Lisätiedot: 
Timo Aro, p. 045 657 7890 
Turun kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen, p. 050 5590 173