Telia kasvattaa kierrätettyjen laitteiden valikoimaa kannettavilla tietokoneilla.
Uutiset

Telia aloitti kierrätettyjen ja kunnostettujen tietokoneiden myynnin – ”laatu ja turvallisuus kohtaavat ekologisen kestävyyden”

Telia kasvattaa kierrätettyjen laitteiden valikoimaa kannettavilla tietokoneilla. Tarkistetut, kunnostetut ja vuoden takuulla varustetut Telia Recycled -tietokoneet ovat ekologinen ja edullinen vaihtoehto uudelle tietokoneelle laadusta tinkimättä. Kuluttajille Telia toi kierrätyspuhelimet tarjolle vuonna 2019. 

Valitsemalla käytetyn digilaitteen kuluttaja voi auttaa vähentämään laitteesta aiheutuvia ympäristövaikutuksia ja päästöjä. Kierrätyslaitteiden valikoiman laajentuminen kannettaviin tietokoneisiin on osa Telian ympäristötyötä ja vastuullisuusstrategiaa. 
 
”Telia Recycled- valikoimassamme laatu ja turvallisuus kohtaavat ekologisen kestävyyden. Kaikki kierrätetyt laitteemme tarkistetaan ja kunnostetaan huolellisesti ennen myyntiin laittamista. Esimerkiksi tietokoneen ja puhelimen akun kunto sekä toiminnot testataan ammattilaisen toimesta, ja laitteet myös puhdistetaan perusteellisesti käytön jäljistä”, avaa Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää

Kierrätettyjen tietokoneiden valikoimassa on tällä hetkellä kaksi erilaista mallia, jotka ovat saatavilla Telian verkkokaupasta tai Telia Kaupoista. Vanhat laitteet voi kierrättää helposti ja turvallisesti Telia Kaupassa.  ”Vanhat tietokoneet ja puhelimet päätyvät edelleen liian harvoin kierrätykseen. Esimerkiksi hajonneen älypuhelimen materiaaleista jopa 99 prosenttia on kierrätettäviä. Näistä saadaan uusiokäyttöön erilaisia metalleja ja muovilaatuja, siksi kannustamme asiakkaita kierrättämään vanhat laitteet. Annamme vanhoista laitteista myös kunnon mukaisen hyvityksen, joka voi parhaimmillaan olla yli sata euroa. Myymälöissämme laitteiden kierrätys hoidetaan vastuullisesti ja turvallisesti. Kaikkien laitteiden tiedot tyhjennetään ja muisti puhdistetaan”, kertoo Saranpää.