Kauppa syventää yhtiön osaamista muutamilla strategisesti tärkeillä toimialoilla; elintarvike- ja lääketeollisuudessa sekä elektroniikka- ja kemianteollisuudessa.
Uutiset

Tekstiilipalvelukonserni Lindström osti amerikkalaisen Alscon liiketoiminnot Kiinassa

Suomalainen monikansallinen tekstiilipalvelukonserni Lindström Group on ostanut yhdysvaltalaisen Alscon koko liiketoiminnan Kiinassa tukeakseen visionsa 2025 toteutumista Aasiassa. Kaupan myötä Lindströmistä tulee ainoa kansainvälinen tekstiilipalveluyritys Kiinan nopeasti kasvavilla markkinoilla.

– Tämä yrityskauppa tuo meille kaivattua lisäkapasiteettia ja volyymia sekä kasvattaa kyvykkyyksiämme erityisesti työvaatepalveluissa. Lisäksi se syventää osaamistamme muutamilla meille strategisesti tärkeillä toimialoilla; elintarvike- ja lääketeollisuudessa sekä elektroniikka- ja kemianteollisuudessa, sanoo Lindström-konsernin toimitusjohtaja Juha Laurio ja jatkaa:

– Aasian markkinoilla on valtava potentiaali. Lindströmin kiertotalouteen perustuvat palvelumallit edistävät kestävää kehitystä, ja vievät planeettaamme ja yhteiskuntaa oikeaan suuntaan kaikkialla missä toimimme. Strategiamme mukaisesti haluamme toimia asiakkaitamme lähellä ja palvella heitä niillä markkinoilla missä hekin ovat. Kiinassa on paljon kansainvälisiä yrityksiä ja tuotantolaitoksia, jotka ovat suunnitelleet toimintonsa siten, että esimerkiksi työvaatteet ostetaan kansainväliset hygienia- ja turvallisuusstandardit täyttävänä palveluna. Meidän Kiinan asiakkaistamme noin 50 % kansainvälisiä yrityksiä. Tämän yrityskaupan myötä voimme palvella heitä entistäkin laajemmalla maantieteellisellä alueella ja useammalla toimialalla.

Lindström on toiminut Kiinan markkinoilla vuodesta 2006 lähtien

Yrityskaupan jälkeen Lindström työllistää Kiinassa noin 650 henkilöä yhteensä kuudella paikkakunnalla (Shanghai, Suzhou, Peking, Tianjin, Chengdu ja Guangzhou) ja palvelee yli 1300 asiakasta työvaate-, matto- ja puhdastilapalveluissa.

Anupam Chakrabarty, Lindströmin myynnistä, markkinoista ja asiakaskokemuksesta sekä Aasian alueesta vastaava johtaja korostaa nyt yhdistyvien yhtiöiden strategista yhteensopivuutta.

– Yhdistetty kokemuksemme ja osaamisemme Kiinan markkinoilta sekä suuri synergiapotentiaali antavat erinomaiset lähtökohdat toimintamme kehittämiselle ja kannattavalle kasvulle. Parannamme kyvykkyyksiämme palvella aasialaisia ja kansainvälisiä asiakkaitamme entistäkin innovatiivisemmilla ja vastuullisemmilla vuokratekstiilipalveluilla, jotka tukevat heidän liiketoimintaansa parhaalla mahdollisella tavalla, Chakrabarty toteaa.

Lindström Group

Lindström on perheomisteinen tekstiilipalveluyritys, jonka toiminta perustuu kiertotalouteen. 4700 omistautuneen työntekijämme avulla tarjoamme vastuullisia ja helppokäyttöisiä tekstiilipalveluita asiakkaillemme Euroopassa ja Aasiassa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallisia ja hygieenisiä ratkaisuja parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen varmistamiseksi ja samalla autamme heitä toimimaan vastuullisemmin. Vuonna 2021 Lindström-konsernin liikevaihto oli 432,5 miljoonaa euroa. www.lindstromgroup.com/fi

Alsco

Alsco on vuonna 1889 perustettu työvaatepalveluun erikoistunut perheomisteinen tekstiilipalveluyritys. Alsco tarjoaa tekstiilinvuokrapalveluja yli 355 000 asiakkaalle kaikkiaan 14 eri maassa. Yritys työllistää maailmanlaajuisesti noin 20 000 henkilöä yhteensä yli 160 paikkakunnalla. Kiinassa Alscolla on kaksi palvelukeskusta, Suzhoussa ja Guangzhoussa, sekä noin 100 työntekijää, ja sen palvelutarjontaan kuuluvat työvaatteet, matot ja teollisuuspyyhkimet.