-Yritysyhteistyöpäivän tarkoituksena on löytää tapoja, joilla voimme tehdä yhteistyötä alueen yritysten kanssa, sanoo koulutuspäällikkö Sari Stenvall-Virtanen Teknologiakampus Turusta. Kuva: Misha Dellinger
Uutiset

Teknologiakampus Turku esittäytyy yritysyhteistyöpäivässä kesäkuussa

Mikä on Teknologiakampus Turku ja miten yritykset voisivat hyötyä yhteistyöstä sen kanssa? Vastauksia siihen tarjoaa kesäkuun 6. päivä toteutettava, lajissaan ensimmäinen Yritysyhteistyöpäivä.

–Toivon, että yritykset tulisivat paikalle tapaamaan tekijöitä. Etsitään yhdessä niitä tapoja, joilla voimme tehdä yhteistyötä, kannustaa koulutuspäällikkö Sari Stenvall-Virtanen Teknologiakampus Turusta.

Hän toivoo, että yhteistyöstä Teknologiakampuksen kanssa innostuisivat myös pk- ja mikroyritykset.

– Haluamme tehdä yhteistyöhön lähtemisen kaikille yrityksille helpoksi. Jos yrityksillä on haaste, johon he haluavat apua, esimerkiksi vaikka tuotannollinen ongelma, korkeakoulut yhdessä etsivät siihen ratkaisun.

Vuonna 2019 toimintansa aloittanut Teknologiakampus yhdistää Turun kaupungin, Science Parkin ja turkulaisten korkeakoulujen osaamisen verkostoksi, jonka tavoitteena on rakentaa alati parempaa tekniikan ekosysteemiä Turun talousalueelle sekä lisätä Turun vetovoimaisuutta sekä alan opiskelijoiden että alan yritysten keskuudessa.

Verkostossa  tehdään monenlaista yhteistyötä, mm. erilaisia tutkimus- ja kehittämishankkeita, joista kerrotaan yritysyhteistyöpäivässä. TTeknologiakampus kehittää koko ajan vaikuttavuuttaan, johon yhtenä työkaluna on yritysten aikaisempaa parempi palveleminen. . Tällä hetkellä verkostossa esimerkiksi rakennetaan jäsenneltyä palvelupolkua yrityksille.

Yritysyhteistyöpäivässä esittelyssä on Turun korkeakoulujen tekniikan osaaminen, clean tech, meritekniikka, valmistava teollisuus ja paljon muuta. Päivän tavoitteena on avata uusia yhteistyömahdollisuuksia korkeakoulujen ja yritysten välille ja lisätä Turun tekniikan tunnettavuutta, tuomalla tekniikan toimijat yhteen.

Teknologiakampus edistää Turun neljän korkeakoulun eli Turun yliopiston, Åbo Akademin, Turun ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian tekniikan koulutusta ja tutkimusta. Samalla se yhdistää korkeakoulujen voimavarat tukemaan alueen yritysten tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa.
Turun korkeakoulut tuottavat tekniikan tohtoreita, diplomi-insinöörejä, tekniikan kandidaatteja, insinöörejä ja merenkulun ammattilaisia alueen lisääntyviin tulevaisuuden tarpeisiin.

Tarkan Yritysyhteistyöpäivän (6.6.2022) ohjelman ja tapahtumaan aikataulun löydät Teknologiakampuksen verkkosivuilta

Kuvatxt