Pannukakku
Kun teet nämä pehmeät pannukakut, et enää koskaan palaa tavallisiin pannukakkuihin!
Uutiset

Tee pannukakuista kuohkeampia ja terveellisempiä tällä japanilaisella reseptillä  

Oletko kuullut uskomattoman pehmeistä ja kuohkeista japanilaisista pannukakuista? Twitterissä äskettäin esitellyllä reseptillä on lisäetuna terveellisyys, koska näiden pannukakkujen kuohkeuden salaisuus on… tofu. 

Valmista pannukakut näin: 

  1. Laita 100 g pehmeää tofua (ilman valutusta) muovipussiin ja pusertele käsin tasaiseksi, lisää sitten 1 kananmuna ja pusertele seosta vielä. 
  2. Laita seos kulhoon ja sekoita joukkoon 30 ml maitoa, lisää sitten 150 g (2/3 kupillista) pannukakkuseosta ja sekoita noin 10-20 kertaa. 
  3. Aseta taikina voitelemattomalle pannulle ja paista miedolla lämmöllä kannen alla 1 1/2 – 2 minuuttia. Käännä sitten, peitä kannella ja kypsennä vielä 1 1/2 – 2 minuuttia. Jos teet kolme pannukakkua, erota taikina kolmeen osaan ja kypsennä ne yksitellen. 

Usein pannukakkuja tehdessään ihmiset sekoittavat taikinan liian tasaiseksi, mutta se johtaa ilmakuplien poistumiseen, jotka ovat tärkeitä pannukakkujen tekemiselle korkeiksi ja kuohkeiksi. 

Ihmisten kommentteja Twitterissä:
 
“Vau! Näyttää herkulliselta! En ollut ajatellut lisätä tofua.” 
 
“Tein heti ja sain 25 mm paksuisia kuohkeita pannukakkuja! Reunat ovat rapeita ja oli niin hyvää!” 
 
“Tein ne ja ne olivat niin kuohkeita! Niin helppoja. Olen varma, että teen tätä uudestaan.” 
 
Reseptin Twitterissä esitelleen Bokun mukaan: “Kun teet nämä pehmeät pannukakut, et enää koskaan palaa tavallisiin pannukakkuihin!”

Tietysti myös se, että ne ovat terveellisempiä kuin tavalliset pannukakut, koska niissä käytetään tofua. Artikkeli julkaistu Japan Today -lehdessä.

Alkuperäinen artikkeli tässä. Sisältää myös videon, jossa pannukakkujen valmistustapa esitellään.