Turun Taiteiden yö -tapahtumassa 11. elokuuta ovat WAM, Brinkkalan galleria ja Biologinen museo avoinna klo 23 asti, ja klo 18 alkaen museoihin on sisäänpääsy puoleen hintaan. Perheiden Taiteiden yössä myös liikuntaa ja kulttuuria yhdistävä tehtäväpiste Vartiovuorenpuistossa.
Uutiset

Taiteiden Yö Turussa 11.8. tarjoaa taas elämyksiä

Turun keskusta täyttyy jälleen taide-elämyksillä Taiteiden yönä torstaina 11.8.2022. Wäinö Aaltosen museossa pääset tutustumaan Antti Laitisen Taipuisiin maisemiin työpajan ja taiteilijatapaamisen merkeissä. Brinkkalan galleriassa on esillä Seikkailupuiston Salaperäiset surisijat -näyttely, ja Biologisessa museossa vietetään Eläinten yötä. Pääkirjaston Kirjastopihalla vietetään poistokirja- ja poistolevymarkkinoita ja kuunnellaan kesäillan jazzia. Turun Kaupunginteatterissa on avoimet ovet.

Turun Taiteiden yö -tapahtumassa 11. elokuuta ovat WAM, Brinkkalan galleria ja Biologinen museo avoinna klo 23 asti, ja klo 18 alkaen museoihin on sisäänpääsy puoleen hintaan. Perheiden Taiteiden yössä myös liikuntaa ja kulttuuria yhdistävä tehtäväpiste Vartiovuorenpuistossa. Katso tästä tarkemmat tiedot: Turun Taiteiden yö

Brinkkalan galleria

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston näyttely Salaperäiset surisijat

Seikkailupuiston 40-vuotisjuhlanäyttely Salaperäiset surisijat johdattaa vierailijan fantasiamaailmaan kohtaamaan uudenlaisia, hämmästyttäviä pienempiä ja isompia pörriäisiä. Tervetuloa mukaan seikkailuun! Vapaa pääsy koko päivän.

Brinkkalan galleria, Vanha Suurtori 3, turku.fi/brinkkala

Biologinen museo

Eläinten yö

Eläinten yössä on luvassa tietoa, taidetta ja tarinoita ympäristöstämme – kakkaa unohtamatta! Vieraaksi saapuvat myös Puistopörriäiset sekä Salaperäiset surisijat.

Biologinen museo, Neitsytpolku 1, turku.fi/biologinenmuseo

Turun kaupunginkirjasto

Poistokirja- ja poistolevymarkkinat

Poistokirja- ja poistolevymarkkinat kello 16–19 Kirjastopihalla. Mukana myös Museokeskuksen poistokirjoja. Taustamusiikkina säveliä poistomyynnissä olevilta levyiltä.

Markkinoiden päätteeksi Jazz City Turku tarjoilee kesäillan jazzia kello 19–19.45.

Turun pääkirjasto, Linnankatu 2, turku.fi/kirjasto

Taiteiden yö Turun kaupunginteatterissa

Turun Kaupunginteatterissa on tarjolla Kunnia-draaman avoimet harjoitukset ja Hobitti-minikierroksia. Ohjelma on maksuton, mutta mukaan pitää ilmoittautua ennakkoon teatterin verkkosivuilla. Kurkkaa myös lipputarjoukset!

Tutustu ohjelmaan: tkteatteri.fi/taiteidenyo

Turun kaupunginteatteri, Itäinen Rantakatu 14, tkteatteri.fi

Taiteiden yö ruotsiksi, huippuhienolla koko perheen ohjelmalla

Ohjelmaa Piispankadulla ravintola Gräddan, Sibelius-museon ja Åbo Akademin välisellä korttelialueella. Ohjelmaa niin rakennuksissa kuin ulkolavalla, käytävillä olevalla yhdistystorilla ja Gräddan ulkopuolella nurmikolla.

Kaupungin kulttuuri- ja liikuntainfopiste mukana yhdistystorilla klo 17.30–19.30. Tule osallistumaan uimalippujen arvontaan, testaamaan kädenpuristusvoimasi ja kysymään syksyn tapahtumista, rannekkeista sekä ryhmistä!

WAM

Antti Laitinen Taipuisa maisema

Videoteokset, valokuvat ja installaatiot rakentuvat fyysiselle toiminnalle ja tuntikausien raskaalle työlle herättäen ajatuksia siitä, mikä on oma suhteemme ympäristöömme. Laitisen työskentelyn lähtökohtana on usein performanssi, ja puulla keskeinen rooli sekä materiaalina että elävänä organismina.

Kim Laybourn Silly – sorry for calling you an inanimate object, WAMx

Teos koostuu monikanavaisesta videoinstallaatiosta, jossa eri kohtaukset esitetään itsenäisesti ja samanaikaisesti usealla eri näytöllä, jolloin katsoja voi kokea teoksen tilallisesti, pikemminkin paikkana tai mielentilana kuin eheänä kertomuksena.

Avoin työpaja klo 18–22: Kasviaiheet puulle

Avoimessa työpajassa taiteillaan kauniita avaimenperiä ja pieniä teoksia hyödyntäen muun muassa puukiekkoja ja kuivattuja kukkia. Halutessasi voit kokeilla myös puun kolvausta. Työpaja on saanut innoituksensa Antti Laitisen näyttelyn luonnonmateriaaleista ja pyöreistä muodoista.

Antti Laitisen Nail Trunk -työpaja klo 18–21

Nail Trunk on WAMin viereisellä Ekoluodolla sijaitseva Antti Laitisen osallistava teos, joka valmistuu näyttelyn kuluessa. Naulaamisen lomassa Antti Laitinen kertoo työskentelystään ja teostensa taustoista lisää. Maksuton tapahtuma.

Miniopastukset näyttelyyn klo 18.15, 18.45 ja 19.45. På svenska kl. 18.30.

Antti Laitisen taiteilijatapaaminen teosten äärellä klo 19–19.30 (Laitinen tavattavissa muuten Nail Trunk -naulauspajassa).

Somerolla työskentelevä taiteilija on valmistunut valokuvaajaksi Turun taideakatemiasta ja kuvataiteilijaksi Kuvataideakatemiasta. Parikymmentä vuotta kestäneen taiteilijanuransa aikana hän on esiintynyt lukuisissa näyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla, mm. Venetsian biennaalissa. Laitisen tuotannossa yhdistyvät performanssi, installaatio, valokuva ja video. Raskas, aikaa vievä ja välillä absurdilta tuntuva työ on usein teosten keskiössä.

Runoilija Hanna Storm esiintyy klo 20.15

Havinat klo 21–22

Improvisaatiopohjaista elektroakustista musiikkia uppoutumiseen ja sisäiseen matkailuun.

WAM, Itäinen Rantakatu 38, wam.fi

Turun Kansallisella Kirjakaupalla huippuvieraita klo 17-24 ja Pepe Willbergin konsertti illan päätteeksi.

Lue myös Kansallisen Kirjakaupan ohjelmistosta