Semifinaaleja voi seurata Myllyn ja Skanssin kauppakeskuksessa
Uutiset

Taitaja2024-semifinaaleja voi seurata Myllyn ja Skanssin kauppakeskuksessa – ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma järjestetään vuonna 2025 Turussa

Ammatillisen koulutuksen Taitaja-tapahtuma kokoaa vuosittain yhteen tuhansia osallistujia ja kymmeniä tuhansia katsojia. Pääosassa ovat ammattitaidon SM-kisat, mutta ohjelma pitää sisällään myös yläkoululaisille tarkoitetun Taitaja9-kilpailun, seminaareja ja muuta oheisohjelmaa.

Vuonna 2024 tapahtuma järjestetään Kuopiossa ja vuonna 2025 Turussa. Tämän vuoden kilpailun semifinaalit järjestetään helmikuun alussa ympäri Suomea. Kaikkiaan semifinaaleihin ilmoittautui yli 1900 kilpailijaa, mikä on yli 200 enemmän kuin vuosi sitten. Suuressa osassa lajeja on 22 vuoden ikäraja, mutta viime vuosina mukana on yhä enemmän ikärajattomia lajeja.

– Aikuisopiskelijoiden määrä on kasvanut merkittävästi jatkuvan haun myötä, joten kisoja on haluttu avata vanhempiin ikäluokkiin, Taitaja2025:n kilpailujohtaja Petri Hörkkö kertoo.

– Taitaja on näyteikkuna, jossa näkee, missä ammatillinen koulutus menee tällä hetkellä. Samalla se on kohtaamispaikka nuorille, opettajille, yrityksille ja muille yhteistyökumppaneille, Taitaja2025:n kilpailupäällikkö Vesa Valkonen lisää.

Semifinaaleja voi seurata Myllyn ja Skanssin kauppakeskuksessa

Harjoituksena Turun kisoja varten noin 35 semifinaalilajia järjestetään helmikuun alussa Varsinais-Suomen alueella. Asiakaspalvelun ja myynnin semifinaaleja yleisö pääsee seuraamaan Myllyn Prismaan. Maalauksen ja tapetoinnin semifinaalit järjestetään kauppakeskus Skanssissa.

– Kauppakeskukset ovat hyvä tapa viedä kilpailutoimintaa suuren yleisön keskelle. Kauppakeskuksissa olemme siellä, missä ihmiset ovat, Hörkkö sanoo.

Asiakaspalvelussa ja myynnissä tehtävänä voi olla erilaisten tuotteiden esittelyä. Päivän aikana paikalla vierailee asiakkaana esiintyvä tuomari, joka arvioi kilpailijoiden tuotetietämystä ja asiakaspalveluosaamista.

Loput semifinaaleista järjestetään ammatillisten oppilaitosten koulutaloissa. Niihin yleisöllä ei ole vapaata pääsyä.

Taitaja2025-tapahtuma järjestetään Turussa vuonna 2025

Varsinais-Suomen alueen ammatillisen koulutuksen tarjoajat järjestävät Taitaja-tapahtuman vuonna 2025. Taitaja-kaupunki rakennetaan Artukaisissa Turkuhallin (Gatorade Center), Messukeskuksen ja Turun Aikuiskoulutuskeskuksen alueelle.

Kisaorganisaation tavoitteena on luoda tapahtuma, joka kerää paikalle kaikki vauvoista vaareihin.

– Haluamme luoda tapahtuman, joka jää ihmisillä positiivisesti mieleen ja osoittaa, että ammatillinen koulutus katsoo tulevaisuuteen, Valkonen kuvailee.

Suunnitelmissa on monenlaisia ideoita.

– Mietimme muun muassa Turvallisesti tulevaisuuteen -torin rakentamista. Siellä puolustusvoimat, poliisi, rajavartiolaitos, pelastuslaitos, sotilaskotiyhdistys ja muut vastaavat tahot esittelisivät omaa kalustoaan ja toimintaansa, Hörkkö täydentää.

Lisätietoja Taitaja2024-tapahtumasta ja semifinaaleista: https://taitaja2024.fi/fi/