Hansakortteli sisältä
Opas Annamari Laine kierrättää ja kertoo korttelin historiasta kolmella kierroksella Hansailmiön tapahtumien yhteydessä sunnuntaina 2. lokakuuta kello 12, 13 ja 14. Hansakorttelin infopisteeltä alkaviin kierroksiin on vapaa pääsy ilmoittautuneille. Hansakortteli sisältä kuvattuna.
Uutiset

Suositut historiakierrokset saavat jatkoa Hansakorttelissa 2.10. – Kaupankäynti on aina ollut keskeinen osa turkulaista elämää

Hansailmiön viimeisenä päivänä sunnuntaina 2. lokakuuta pääsee tutustumaan korttelin historiaan ammattiopas Annamari Laineen johdattamana. Alue on ollut eloisa kauppapaikka huvituksineen jo yli sata vuotta sitten. Kierroksella tutustutaan vielä näkyvilläkin oleviin rakennuksiin ja kerrotaan niihin liittyviä tarinoita.

Hansakortteli on Turun suurin kauppakeskus, jolla on kiinteä suhde kaupankäyntiin ja turkulaisten elämään jo monen vuosisadan takaa. Hansakortteli on elävä esimerkki arkkitehtuurin ja kaupankäynnin historian jatkumosta.

Magni Mundin opas Annamari Laine kierrättää ja kertoo korttelin historiasta kolmella kierroksella Hansailmiön tapahtumien yhteydessä sunnuntaina 2. lokakuuta kello 12, 13 ja 14. Hansakorttelin infopisteeltä alkaviin kierroksiin on vapaa pääsy ilmoittautuneille. Ennakkoilmoittautuminen opastetuille kierroksille päättyy perjantaina 30.9. hansakortteli.fi/hansailmio-sivustolla. Kierros kestää vajaan tunnin ajan.

Historiakierroksia järjestettiin ensimmäisen kerran toukokuussa

Ryhmät täyttyivät hetkessä, ja kierroksille osallistuneet olivat innoissaan siitä, kuinka hyvin kauppakeskuksen nykyinen toiminta nivoutuu korttelin monipuoliseen ja kiinnostavaan historiaan.

Laine kertoo, että monet kierroksille osallistuneet muistivat vielä vuosikymmenten takaa, millaiselta kortteli näytti ennen kauppakeskuksen rakentamista.

– On hienoa, että kierroksen avulla voi tutustua korttelin menneisyyteen ja samalla löytää uutta historiaa, kuten Hansakorttelin viherterassin. Kierros tehdään katetun korttelin sisällä, joten säävaraustakaan ei nyt ole, Laine toteaa.

Kierroksilla keskitytään korttelin 1800- ja 1900-lukujen vaiheisiin. Sitä ennen kauppakeskuksen paikalla oli vielä peltoa, kun kaupungin keskusta oli Vanhan Suurtorin ja tuomiokirkon alueella.

–  Turun uuden kauppatorin ihailun ohella on mukava sukeltaa myös historian saloihin. Tiettävästi olemme Suomen ensimmäinen kauppakeskus, joka on saanut oman opastetun historiakierroksen. Vaikka Hansakorttelilla nykymuodossaan onkin ikää vasta reilut 30 vuotta, piilee seiniemme sisällä paljon mielenkiintoisia tarinoita, Hansakorttelin markkinointipäällikkö Mirva Järvinen kertoo.

Tervetuloa Turkuun -kasseja jaossa

Hansailmiön aikana historian rinnalle tuodaan myös uusia perinteitä. Hansakortteli yhdessä Turun kaupungin ja paikallisten yritysten kanssa kutsuu keskiviikkona 28. syyskuuta kaikki vuoden 2022 aikana Turkuun muuttaneet henkilöt tervetulojuhliin.

Tilaisuus käynnistyy kello 16, jolloin tuhannelle ensimmäiselle paikalle saapuneelle uudelle turkulaiselle jaetaan Tervetuloa Turkuun -tuotekassi. Kassit jaetaan liiketilassa, joka sijaitsee infopistettä vastapäätä.