Profiam-yrityksen toimitusjohtaja Mikko Ailoranta.
Uutiset

Suomen paras työpaikka – Turussa pääkonttoriaan pitävä Profiam voitti keskisuurten yritysten sarjan

Great Place to Work julkaisi Suomen parhaat työpaikat 2022-listauksen keskiviikkona 27.4.

Suomen paras työpaikka -tittelin keskisuurten yritysten sarjassa voitti Turun Logomossa pääkonttoriaan pitävä Profiam Sosiaalipalvelut Oy.

“Koemme erityistä ylpeyttä pystyessämme osoittamaan, että myös SOTE-alalla on mahdollista tehdä asiat hyvin, oikein ja laadukkaasti – sekä tuottaa erinomaista työntekijäkokemusta. Ala on valitettavan paljon negatiivisessa julkisuudessa työn kuormittavuuden ym. näkökulmasta ja näemmekin tässä mahdollisuuden uutisoida myös toisenlaista näkökulmaa”, Profiam kertoo tiedotteessaan.

–Profiamin henkilöstökokemus oma omaa luokkaansa. Henkilöstön kokemus johdon uskottavuudesta, kunnioituksesta ja oikeudenmukaisuudesta on erinomaisella tasolla. Profiamilla työntekijät kokevat ylpeyttä omasta työstään, tiimistä ja siitä mitä yhdessä saadaan aikaan. Sen lisäksi yhteishenki ja yhteisöllisyys koetaan hyvin vahvana. Profiamilla on onnistuttu rakentamaan hyvä työpaikka kaikille työntekijöilleen ja se on tietysti poikkeuksellista ja ihailtavaa, kertoo Great Place to Workin toimitusjohtaja Katriina Grönqvist.

Suuret työpaikat -kategorian voitti Vincit ja pienet-kategorian Unfair Lean Marketing. Myös Vincitillä on toimisto Turussa.

Profiam kertoo, että sen yrityskulttuurin erityispiirteitä ovat hyväksyvä, lämmin ja avoin vuorovaikutus. Kevyt organisaatiorakenne, avoimet viestintä- ja henkilöstökäytännöt varmistavat kulttuurin läpinäkyvyyden. Aito yhdessä tekeminen, luottamus, arvostus, vastuu ja vapaus ovat seikkoja, jotka nousevat esiin keskusteluissa ja henkilöstökyselyissä.

–Sanotaan, että yrityskulttuuria on kaikki se mitä tapahtuu, kun kukaan ei ole katsomassa. Koen Profiamin lämpimän ja yksilöä kunnioittavan kulttuurin vahvana sekä palveluissamme että työyhteisömme sisäisessä päivittäisessä toiminnassa. On inspiroivaa työskennellä yrityksessä, jonka arvomaailma vastaa omaani ja koen työni merkityksellisenä. Olen ylpeä, että saan olla profiamilainen, iloitsee Profiaminverkosto- ja viestintävastaava Tuula Rautio.

Profiam tuottaa kotiin vietäviä, aidosti moniammatillisia lapsiperheille suunnattuja sosiaalihuollon palveluita kattavasti mm. Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Savon ja Uudenmaan alueilla. Joukkoon kuuluu yli 100 alan ammattilaista. Yrityksen tavoitteena on uudistaa suomalaista lastensuojelutyötä mahdollistaen vahvaan ammattitaitoon pohjaavaa kotiin vietävää tukea yhä useammalle perheelle, jotta mm. kodin ulkopuoliset sijoitukset vähenisivät.