Strand Propertiesin kiinteistönvälitysjärjestelmä MyStrand
Uutiset

Suomalainen kiinteistönvälitysyhtiö löysi kilpailuedun teknologiasta ja alkaa valloittaa Eurooppaa

Suomalaisomisteinen Strand Properties on kasvanut voimakkaasti Espanjassa ja kehittänyt samaan aikaan omaa edistyksellistä teknologiaansa yhdessä Suomen johtavan teknologiayhtiö Reaktorin kanssa. Laajentuminen Euroopassa alkaa tämän vuoden aikana.

Strand Properties aloitti toimintansa varsinaisesti korona-pandemian väistyttyä vuoden 2021 kesällä. Reilussa parissa vuodessa yhtiö on kasvanut noin sadan ihmisen kiinteistönvälitysyhtiöksi, joka tarjoaa palveluita Espanjassa kattaen koko Aurinkorannikon sekä Mallorcan.

Strandin perustajat Sirena ja Anssi Kiviranta tunnetaan Suomessa muun muassa Bo LKV:n perustajina. Pariskunta myi omistuksensa ja irtaantui yrityksestä sen parhaimpana vuotena ja loi uuden brändin Espanjaan.

– Meillä on nyt hyvin selkeä ymmärrys erilaisista kiinteistönvälitysyritysten käytössä olevista järjestelmistä niin Etelä-Euroopassa kuin esimerkiksi Suomessa. Olemme luoneet sellaisen järjestelmän, jossa käyttäjäystävällisyys, viimeisin teknologia, design ja tekoälyn oivaltava hyödyntäminen on niputettu yhteen erittäin toimivaksi kokonaisuudeksi, toteaa Sirena Kiviranta.

Strand Properties on teknologiapohjainen välitysyritys, jossa parhaat välittäjät sitoutetaan työskentelemään Strandin kattobrändin alla, ei pelkästään kannustavan palkkiomallin ja yrityskulttuurin takia, mutta jatkossa myös pitkälle viedyn ja tarkkaan välittäjien toiveiden mukaan suunnitellun oman järjestelmän ansiosta. Oman järjestelmän ansiosta myös uusien maiden avaaminen ja konseptin monistaminen on luotu helpoksi toteuttaa.

-Meillä välittäjät toimivat kaikki yrittäjinä ja vastaavat itse miten työaikansa käyttävät. Loistavan järjestelmän avulla välittäjät pystyvät optimoimaan ajankäyttöään siihen, mihin sitä on järkevin käyttää eli asiakkaiden kanssa työskentelyyn, Sirena Kiviranta kertoo.

Strand Properties on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi merkittävimmistä kiinteistönvälitysalan toimijoista Aurinkorannikolla sekä Mallorcalla ja on yksi nopeimmin kasvavista kiinteistönvälitysketjuista koko Euroopassa. Skandinaavinen brändi, upeat stailatut myyntikuvat ja aktiivinen somemarkkinointi ovat auttaneet erottumaan voimakkaasti kilpailluilla markkinoilla. Tulevaisuudessa nämä kilpailuedut eivät Strandin yrittäjien mukaan kuitenkaan riitä. 

-Erotuimme aikoinaan Suomessa skandinaavisella brändi-ilmeellä, markkinoinnilla ja stailatuilla asuntokuvilla, mutta ne eivät ole enää riittävä kilpailuetu ja olemmekin Strandin alusta asti miettineet uusia tapoja erottautua ja rakentaa kilpailuetua. Visio omasta edistyksellisestä järjestelmästä on kytenyt pitkään ja noin kaksi vuotta sitten aloimme tehdä visioitamme todeksi, kertoo Anssi Kiviranta.

Strandin strategisena kumppanina ohjelmistoratkaisua on kehittämässä suomalainen teknologiayhtiö Reaktor. -Strandin ja Reaktorin yhteistyö on loistava esimerkki siitä, miten modernia liiketoimintaa rakennetaan digitaalisten ratkaisujen avulla. Yhdistämällä kiinteistöalan huippuosaamisen laadukkaaseen ohjelmistokehitykseen lopputuloksena on moderni, toimiva tietojärjestelmä, jota on ilo käyttää ja joka tuo tuloksia, sanoo Reaktorin toimitusjohtaja Pekka Horo.