Nokialla toimiva jätteiden syväkeräyksen kehittäjä Molok Oy liittyy yrityskaupassa osaksi SULOa, maailmanlaajuista jäteratkaisujen markkinajohtajaa.
Uutiset

Suomalainen jätehuoltoalan edelläkävijä Molok on löytänyt uuden kodin ja liittyy yrityskaupan myötä osaksi maailmanlaajuista jätehuollon markkinajohtajaa SULOa

Jätteiden syväkeräysjärjestelmien kehittäjä ja edelläkävijä Molok on suomalainen menestystarina, joka on pääomasijoittaja Vaaka Partnersin omistuksessa laajentunut yli 40 maahan viimeisten seitsemän vuoden aikana ja tehnyt vastuullisuudesta yrityksen strategisen kulmakiven. Nyt Molokin on aika siirtyä kasvussa seuraavaan vaiheeseen. Molok liittyy yrityskaupassa osaksi SULOa, maailmanlaajuista jäteratkaisujen markkinajohtajaa. Kaupassa SULO ostaa Molokin koko osakekannan. Molokin pääkonttori säilyy Nokialla.

Kaikki suomalaiset tuntevat Molokin. Yrityksen nimestä on tullut synonyymi kaikille jätteiden syväkeräysjärjestelmille – myös kilpailijoiden tekemille. Idea Molok-säiliöistä syntyi jo 1990-luvun alussa, kun silloinen hotelli- ja ravintolayrittäjä Veikko Salli pohti, miten voisi parantaa yrityksensä pihan jätehuoltoa puhtaammaksi ja hygieenisemmäksi.

Molok oli maailman ensimmäinen syväkeräysratkaisujen kehittäjä. Näiden ratkaisujen kysyntä kasvoi ja niin kasvoi myös yhtiö. Vuonna 2016 pääomasijoittaja Vaaka Partnersista tuli yhtiön enemmistöomistaja. Sen jälkeen Molok on ammattimaistunut, myynyt tuotteitaan kannattavasti yli 40 maassa ja tehnyt vastuullisuudesta yhtiön strategisen kulmakiven.  Vuonna 2022 yrityksen myynti kasvoi jopa 25 % ja liikevaihto oli jo 30 miljoonaa euroa. 

“Tämä on ollut menestyksekäs matka. Olemme yhdessä ammattimaistaneet Molokin toimintaa, korostaneet vastuullisuutta ja rakentaneet vahvan perustan kansainväliselle kasvulle. Nyt on luonnollinen vaihe yrityksen elinkaaressa siirtyä seuraavalle omistajalle, jonka portfoliossa Molokin ratkaisut ovat vahvempia ja jossa tämä suomalainen menestystarina on varmasti hyvissä käsissä”, sanoo Vaaka Partnersin Lead Partner Jarkko Murtoaro.

Yrityskaupan myötä Molok voi laajentua edelleen ja hyödyntää samalla SULOn jakeluverkostoa Euroopassa ja ulkomailla – samalla SULO vahvistaa jalansijaansa erityisesti Pohjois-Euroopassa, jossa Molok on vahva

Molokin liiketoimintaa ja missiota kuvaa parhaiten se, että se tunnistaa jatkuvasti asiakkaidensa uusia tarpeita ja päivittää kokonaistarjoamaansa vastaamaan näitä. Tämä pätee tulevaisuudessa entistä paremmin, kun Molok liittyy yrityskaupan myötä kansainväliseen SULO-tuoteperheeseen. Uusi omistaja vahvistaa merkittävästi Molokin asemaa jäteratkaisujen markkinoilla.

“Näemme tässä vahvan molemminpuolisen hyödyn: Molok voi nyt laajentua uusille markkinoille SULOn myyntiverkoston avulla, ja vastaavasti Molok voi tarjota SULOlle jalansijaa sellaisilla markkinoilla, joilla olemme vahvoja, erityisesti Pohjois-Euroopan maissa. Näin molempien asiakkaat saavat laajemman kokonaisuuden yhdeltä vahvalta toimijalta”, sanoo Molokin toimitusjohtaja Marko Penttinen.

SULO-konsernin toimitusjohtaja Jean-Marie Vaissaire toivottaa Molokin tervetulleeksi SULOn tuoteperheeseen ja toteaa, että Molokista tulee yksi SULOn johtavista tuotemerkeistä.

”Molok on edelläkävijä ja kansainvälinen, kuluttajien keskuudessa hyvin tunnistettu syväkeräysratkaisujen tarjoaja. Yhdistämällä heidän kanssaan voimamme ilmaisemme halukkuutemme kasvaa ja tarjota asiakkaillemme uusia ratkaisuja. Molokin syväkeräysratkaisut kuvaavat mitä parhaiten visiotamme ’Luomme ratkaisuja, joilla tämän päivän jätteestä tehdään huomisen resurssi’. Molokista tulee yksi SULOn tärkeimmistä tuotemerkeistä, joka jatkaa vahvaa kasvuaan hyödyntäen SULOn jakeluverkostoja niin Euroopassa kuin sen ulkopuolellakin. Toivotamme tervetulleeksi uudet kollegamme ja kokeneen johtoryhmän Marko Penttisen johdolla”, sanoo SULO Groupin toimitusjohtaja Jean-Marie Vaissaire.