– Kyseessä on historiallisen suuri hinnankorotus, kertoo maatalousjohtaja Fanni Heinonen Sucrokselta. 
Uutiset

Sucros nostaa sokerijuurikkaan hintaa – historiallisen suurella korotuksella reagoidaan kasvaneisiin viljelykustannuksiin

Energian ja lannoitteiden hinnan kallistuminen koskettaa laajasti suomalaisia viljelijöitä. Tukeakseen juurikkaanviljelijöitään sokeriyhtiö Sucros on päättänyt korottaa juurikkaasta maksettavaa hintaa.

Sucros Oy vastaa sokerijuurikkaan viljelyttämisestä ja sokerijuurikkaan jalostamisesta sokeriksi Säkylän juurikassokeritehtaalla.

Sokerijuurikkaan hintaa vuodelle 2022 on jo korotettu joulu- ja helmikuussa. Nyt huhtikuussa tehtävä kolmas hinnankorotus on 4 euroa juurikastonnia kohti ja yhteensä aiempien hinnankorotusten kanssa vähintään 6,50 euroa juurikastonnia kohti.  

– Kyseessä on historiallisen suuri hinnankorotus, kun mukaan lasketaan kaikki kolme hinnankorotusta. Tavoitteenamme on tukea viljelijöitämme ja suomalaisen sokerijuurikkaan viljelyä tilanteessa, jossa tuotantokustannukset ovat nousseet merkittävästi, kertoo maatalousjohtaja Fanni Heinonen Sucrokselta. 

Yksivuotisten viljelysopimusten lisäksi nyt tehty hinnankorotus koskee myös kolmevuotisia sopimuksia. 

– Tällä haluamme palkita viljelijöitämme pitkäjänteisestä sitoutumisesta juurikkaanviljelyyn.  

Valmistautuminen kevään kylvöille on käynnissä, ja sokerijuurikkaan tarvikejakelu alkaa lähiviikkoina.

– Toivomme näiden positiivisten uutisten lisäävän edelleen juurikkaan kylvöalaa, sillä kotimainen raaka-aine on meille tärkeää. Kylvösiementä on edelleen tarjolla uusille juurikashehtaareille, kertoo Heinonen.

Sucros Oy jalostaa noin 500 miljoonaa kiloa sokerijuurikasta vuosittain. Sucros on osa Nordzucker-konsernia, joka on Euroopan johtavia sokeriyrityksiä. Samaan konserniin kuuluva Suomen Sokeri Oy vastaa raakasokerin puhdistamotoiminnasta ja pakkaamisesta Porkkalan tehtaalla Kirkkonummella sekä sokerin markkinoinnista ja myynnistä Suomessa. Sucroksen palveluksessa on noin 85 henkilöä ja Suomen Sokerin palveluksessa noin 120 henkilöä. www.sucros.fi