Linjaston Somero-Salo liikenteenharjoittaja vaihtuu kesäaikataulukauden alusta.
Uutiset

Somero-Salo linjaston uudeksi liikenteenharjoittajaksi LS-Liikennelinjat Oy

Linjaston Somero-Salo liikenteenharjoittaja vaihtuu 5.6.2023. LS-Liikennelinjat Oy voitti linja-autoliikennettä koskevan Ely-keskuksen kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin kesäaikataulukauden alusta 5.6.2023. Yhteysvälin kausilipputuotteisiin tulee parannuksia. Reitille saadaan mm. Seutu+ kausiliput.

Linjaston Somero-Salo liikenteenharjoittaja vaihtuu kesäaikataulukauden alusta. LS-Liikennelinjat Oy voitti liikennettä koskevan kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin 5.6.2023.

Somero-Salo vuorojen määrä on normaaliarkena kuusi vuoroa ja kesällä kolme vuoroa suuntaansa. Aikatauluissa on pyritty huomioimaan keskeiset koulu-, opiskelu- ja työmatkayhteydet sekä asiointimatkat. Reitit ja aikataulut löytyvät seutuplus.fi-sivuston reittioppaasta ja aikataulupalvelusta.

Linjaston reitti on pitkälti samantyyppinen kuin ennenkin. Jatkossa ei kuitenkaan enää käydä Perttelin keskuksen kautta, vaan auto pysähtyy Perttelin kohdalla Somerontiellä sijaitsevilla pysäkeillä. Salon kaupunki on järjestänyt Perttelin joukkoliikenneyhteydet Paikku-liikenteellä. Salo-Somero iltapäivän paluuvuorolla ei enää jatkossa käydä Kuusjoella ja Ylikulmassa.

Säännöllisesti matkustavien kausilipputuotteisiin tulee parannuksia. Somero-Salo linjastolla otetaan käyttöön Seutu+ kausiliput. Salolaisille on myynnissä Seutu+ Salo -lippu, jolla voi matkustaa 30 päivän ajan Somero-Salo ja Salo-Kemiönsaari linjoilla. Somerolaisille on myynnissä Seutu+ Somero -lippu, jolla voi matkustaa 30 päivän ajan Somero-Salo linjalla. Molempien lipputuotteiden hinta on 70 euroa. Tuotteen voi hankkia joko mobiili- tai korttiversiona. Lisätietoja lipun hankinnasta ja kelpoisuusalueista löytyy seutuplus.fi sivustolta. LS-Liikennelinjat Oy luopuu Matkahuollon lipputuotteista asteittain ja matkustajat voivat käyttää jo hankkimiaan kausi- ja sarjalippulipputuotteita elokuun loppuun saakka.

Linjaston liikenne kilpailutettiin sopimuskaudelle 5.6.2023–31.5.2026. Hankintaan sisältyy mahdollisuus jatkaa sopimusta kolmen vuoden optiokaudella. Liikenteen hankintakustannuksista vastaavat Ely-keskus, Somero ja Salo.