Soitellen someen on Linnateatterin ensi kesän ratkiriemukas revyy
Uutiset

Soitellen someen on Linnateatterin ensi kesän ratkiriemukas revyy

Linnateatteri jatkaa tuttua komedialinjaansa myös kesällä 2024, kun lavan valtaavat erilaiset someilmiöt ja -ihmiset Suomesta ja maailmalta. Revyy kantaa leikkisää nimeä Soitellen someen.

Some – tuo puheenaiheiden ehtymätön keidas ja ajankohtaisten asioiden ylivoimainen kultakaivos. Se, mistä somessa ei keskustella ei ole tärkeää ja ne, jotka keskustelevat, tietävät totta kai parhaiten.

Soitellen someen on ratkiriemukas läpileikkaus digitaalisesta maailmastamme ja sen aiheuttamista lieveilmiöistä. Se tempaisee mukaansa tarjoten parodiaa somekulttuurista tarttuvan musiikin tahdissa.

Se, mikä tapahtuu maailmalla ja somessa, tapahtuu myös kesäteatterin lavalla!

Sosiaalisen median sivuhistorian kahlaa läpi ja ohjaa tänäkin kesänä sketsikomedian konkari Kalle Lamberg.

– Viime kesän esitys osui yleisön mielestä napakymppiin ja huumori kohtasi vastaanottajan. Siksipä tulevana kesänä hiotaan uusi timantti, jonka tehtävä on naurattaa vielä entistäkin enemmän. Kaikelle ja kaikille nauretaan jälleen antaumuksella, ja yleisön viihtyminen on etusijalla, paljastaa Lamberg.

Hän lupaa ensi kesälle loistavaa musiikkia ja sketsejä, ajankohtaisia hahmoja sekä toimivat palvelut kesäteatterimiljöössä.

Kesäteatterin kävijämäärät kasvaneet vuosi vuodelta

Ruissalon Telakka kesäteatterimiljöönä on niittänyt paljon positiivista palautetta vuosien varrella. Linnateatterin ja Ruissalon Telakan yhteistyö on lisännyt tapahtumatarjontaa Telakan alueella, ja ravintolapalvelut sekä teatteritoiminta tukevat toisiaan.

– Toiminta Telakalla lisää myös turismia ja saaristomatkailua, kun Fölin vesibussi kuljettaa katsojia kesäteatteriin ja alueen muiden palveluiden pariin. Teatterilippu sisältää myös bussilipun, Linnateatterin taiteellinen johtaja Jussi Vahvaselkä.

Ruissalon Telakan markkinointipäällikkö Eero Lehtinen iloitsee tähänastisesta yhteisestä matkasta.

– Viisi vuotta sitten räntäsateessa ihmettelimme Linnateatterin silloisen toimitusjohtaja Maija Palonheimon kanssa, miten kesäteatteri saataisiin toimimaan Ruissalon Telakan alueella. Lopputulos on jopa ylittänyt odotukset: kesäteatteri vetää kävijöitä myös kauempaa, katsomot ovat täyttyneet upeasti ja alueen kävijämäärä on kasvanut vuosi vuodelta. Linnateatterin ohjelmisto on herättänyt kiinnostusta ja saanut hienosti julkisuutta. Odotamme jo innolla tulevaa kesää ja kuudetta kautta yhteistyön merkeissä, iloitsee Lehtinen.

Myös Vahvaselkä alleviivaa hyvin sujunutta yhteistyötä. Tulevalle kesälle on lisätty esityksiä, sillä viime kesän esitykset myytiin suurilta osin loppuun ja monet jäivät jopa ilman lippuja.

Linnateatterin tavoitteena on ylläpitää ja syventää yhteistyötoimintaa Ruissalon Telakan kanssa myös tulevaisuudessa.