SHIFT Business Festival 2022
Yli 800 vierasta koonnut SHIFT 2022 oli verkottumisen ja liiketoiminnan edistämiseen tarkoitettu tilaisuus, jossa oli yli 60 puhujaa ja erilaisia työpajoja.
Uutiset

SHIFT Business festivaali Turussa yhdisti yli 800 osallistujaa

Seitsemäs SHIFT Business Festivaali järjestettiin 24.-25.8. Turussa Hotelli Kakolassa. Tapahtumaan osallistui yli 800 vierasta Suomesta ja ulkomailta. Tapahtuman pääteemoina olivat johtajuus digitalisoituneessa maailmassa, ilmastonmuutos ja teknologia. Puhujia ja taiteilijoita tapahtumassa oli yli 60.

– Tämän vuoden teemat valittiin ajankohtaisiksi ja yleismaailmallisiksi, sillä ne koskevat meitä kaikkia, SHIFT Events Oy:n toimitusjohtaja Jutta Ruusunen kertoo.

SHIFTin tavoitteena on saada vierailijat mukaan keskusteluun luomalla osallistava ilmapiiri.

– Haluamme keskittyä keskustelemaan käytännön ratkaisuista yhdessä johtajina pelkän ongelmien esittelyn sijaan.

Rento ja lämmin tunnelma heijastui monien vierailijoiden palautteeseen jo tapahtuman aikana.

Merkitykselliset yhteydet tapahtuman ydintä

Erilaisten ihmisten ja yritysten yhdistäminen ja uusien yhteyksien luominen olivat tämän vuoden tapahtuman ytimessä. Lähes 500 tapaamista järjestettiin, koska matchmaking-alue oli täynnä 1-1-kohtaamisia. Taideohjelma inspiroi ihmisiä spontaaneihin keskusteluihin. Myös lavaohjelmassa oli interaktiivisia istuntoja, kuten paneelikeskustelu, johon yleisö sai osallistua äänestämällä aiheita.

– SHIFTillä on suuri mahdollisuus odottamattomiin kohtaamisiin. Toivon, että myös tänä vuonna auttoimme synnyttämään uusia liikeideoita ja kumppanuuksia, Ruusunen kuvailee.

Rentoa menoa ja bisneksen edistämistilaisuuksia

Ulkofestivaalialueella sijaitsevalla kumppanialueella SHIFTin yhteistyökumppanit esittelivät innovaatioitaan ja liikeideoitaan tapahtuman pääteemojen ympärillä. Tämä tarjosi loistavan mahdollisuuden yksilölliseen vuorovaikutukseen ja verkostoitumiseen, jota tuki rento tunnelma täynnä musiikkia ja tanssia.

– B2B-tapahtumana haluamme tarjota kumppaneillemme erilaisia ​​tapoja esitellä osaamistaan ​​ja liiketoimintamahdollisuuksiaan. Messualue on loistava lisä lavaohjelmaan ja työpajoihin. Vuorovaikutteisilla osastoilla on helppo saada aikaan keskustelua kävijöiden kanssa, Ruusunen sanoo.

Tapahtuman aikana julkistettiin Vuoden Kansainvälinen Työnantaja -palkinnot ja käynnistettiin Suomen startup-ystävällisin yritys 2022 -kilpailu

Junior Chamber International Finlandin järjestämä Kansainvälinen Vuoden Työnantaja -kilpailu kunnioittaa suomalaisia ​​organisaatioita, jotka ovat menestyksekkäästi rekrytoineet ja säilyttäneet kansainvälisiä kykyjä. Voittajat olivat Brella Oy pienten ja keskisuurten yritysten sarjassa, Trimpe Inc suuryritysten sarjassa ja Tampereen kaupungin Kansainväliset osaamispalvelut julkisen sektorin sarjassa. Kaikki voittajat ovat tehneet erinomaista työtä DEI-asioissa eli monimuotoisuuden, tasa-arvon ja osallistavuuden kehittämisessä.

Myös Suomen Startup-ystävällisin Yritys 2022 -kilpailu käynnistettiin SHIFTissä. Kilpailun tarkoituksena on nousta Suomen johtavaksi alustaksi, joka helpottaa suurten yritysten ja startup-yritysten yhteistyötä. Suuret johtavat yritykset, kuten Kone, Konecranes ja StoraEnso, ovat osallistuneet tähän kilpailuun aiemmin, mitä korosti Metsä Springin voitto vuonna 2021.

SHIFT 2023 valmistelut käynnistetty

SHIFT Business Festival järjestetään jälleen syksyllä 2023. Sekä vierailijat että yhteistyökumppanit ovat mukana valittaessa uusia pääteemoja.

– Tässäkin haluamme korostaa osallistavaa tapaa tehdä asioita, Ruusunen toteaa. Parhaat asiat tehdään yhdessä eri toimialojen rajoja ylittäen. – Näin voimme varmistaa, että pysymme ajantasalla myös tulevina vuosina” Ruusunen sanoo.