Keskilaskutushinta
Yli 80 euron tuntihinnoille pääsevät liikkeenjohdon konsultit sekä atk-laitteisto- ja ohjelmistokonsultit. Kolmanneksi eniten tienaavat itsenäiset yrittäjät ovat ohjelmistosuunnittelijoita ja -valmistajia.
Uutiset

Selvitys paljastaa – näillä aloilla itsenäiset yrittäjät laskuttavat eniten

Eri toimialoilla toimivien yrittäjien keskilaskutushinnat ovat laskettu. Luvut pohjautuvat UKKO.fin kautta toimivien itsenäisten yrittäjien yli 12 000 laskun aineistoon.

Tiedot on koottu laskuriin, josta voi vertailla esimerkiksi omaa tuntihintaa laskurin antamiin keskituntihintoihin.

– Yksi yrittäjyyteen liitettyjä vaikeita asioita on oman työn hinnoittelu. Etenkin nyt, kulujen kasvaessa, yrittäjän kannattaa miettiä oman työnsä hintaa tarkemmin, UKKO-konsernin toimitusjohtaja Lauri Timgren perustelee.

– Selvityksemme mukaan yli 80 euron tuntihinnoille pääsevät liikkeenjohdon konsultit sekä atk-laitteisto- ja ohjelmistokonsultit. Kolmanneksi eniten tienaavat itsenäiset yrittäjät ovat ohjelmistosuunnittelijoita ja -valmistajia.

Itsenäinen yrittäjyys on työelämän 2000-luvun merkittävin muutostrendi

Yrittäjyys kiinnostaa yhä useampaa, mutta aloittava yrittäjä ei välttämättä tiedä, miten hinnoitella omaa työtään kannattavasti. Yrittäjän tienesti onkin tähän mennessä ollut iso kysymysmerkki, eikä esimerkiksi Tilastokeskuksella ole jakaa tarkkaa tietoa suomalaisten yrittäjien keskituntihinnoista.

– Kymmenen korkeimmin tienaavan ammattiryhmän joukosta löytyy myös esimerkiksi graafiset muotoilijat, valokuvaajat, PR- ja viestintäihmiset sekä mainostoimistoalalla toimivat yrittäjät, Timgren luettelee.

Itsenäisten yrittäjien kasvu on jatkunut vakaana vuosituhannen vaihteesta asti. Pelkästään UKKO.fin kautta omaa yritystoimintaansa tekee yhteensä yli 25 000 aktiivista itsenäistä yrittäjää ja ilman Y-tunnusta toimivia kevytyrittäjiä on rekisteröitynyt UKKO.fille yhteensä 140 000. Vuosittain Suomeen syntyy yhteensä noin 40 000 uutta yritystä, joista Patentti- ja rekisterihallitukselle rekisteröityy yksityiseksi elinkeinonharjoittajaksi 17 000 yrittäjän osuus.

Yleisimmin tuntilaskutushinta on alle 40 euroa.

Tästä pääset tarkempaan tuntihintaseurantaan

Tuntilaskutushinnat