Ville Lahtonen kehuu SCT Servicen uusia tiloja toimiviksi.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

SCT Service huoltaa nosturiautot ammattitaidolla

Avantin alueen uusimpia tulokkaita on nosturiautojen ja päällirakenteiden suunnitteluun ja asentamiseen sekä korjaukseen ja huoltoon erikoistunut SCT Service. Muutto Mursketielle Ohikulkutien kupeeseen samaan yritysryppääseen kuuluvan Scandinavian Crane Trucksin naapuriin on omistajien Mikko Seppälän ja Ville Lahtosen mielestä ollut erittäin onnistunut.

– Täällä on isot pihat, joilla pystymme hyvin testaamaan koneita, Seppälä sanoo. Avaralla pihalla on tilaa nosta isommankin nosturin puomia. – Puomi nousee 40 metriin ja ainakin sen verran pitäisi olla myös tyhjää tilaa ympärillä.

Muuton yhteydessä huoltohallin lattiapinta-ala kasvoi parilla sadalla neliöllä.

– Voimme nyt ottaa työn alle samanaikaisesti muutaman auton lisää, Seppälä sanoo.

Uusissa tiloissa voi huoltaa useamman auton samanaikaisen.

Asiakkaan näköisiä asennuksia ja huoltoa

SCT Servicen liiketoiminta jakautuu kolmeen. Asennuspuoli päällirakentaa ja huolto huoltaa, korjaa ja kunnostaa laajalla kokemuksella erimerkkisiä nostureita ja vaihtolavalaitteita. Varaosapuoli pitää huolen siitä, että asennettujen koneiden takuukorjaukset hoituvat jouhevasti ja viiveettä.

– Olemme virallinen huoltopiste PM ja HMF nostureille sekä JOAB vaihtolavalaitteille. Vastaamme myös Viavac, Hoeflon ja BG Lift laitteiden huolloista, varaosista ja takuukorjauksista. Varaosapuolen ansiosta meiltä löytyy myös kaikki alkuperäiset varaosat, päällirakenneosat sekä hydrauliikkakomponentit, yhtiön toimitusjohtajana toimiva Lahtonen kertoo.

Pajalla tehdään paljon myös vanhan kaluston faceliftiä ja muokkausta. Moni auto on saatu korjaamisella uuteen kukoistukseen ja auton elinkaarta pidennettyä muutamalla vuodella.

Seppälä mainitsee myös autojen brändäyksen osana uudistamista.

– Kun kaikki firman pakut ovat mustia oranssilla logolla ja työvaatteet samanlaisia, nosturiauto voi silti olla sateenkaarenkirjava. Massiivisen isoa ja työmaalla hyvin näkyvää kohdetta ei Suomessa vielä osata hyödyntää oman yrityskuvan rakentamisessa. Maalaus on kuitenkin kohtuullisen pieni kustannus auton kokonaishintaan suhteutettuna, Seppälä miettii.

SCT Service huoltaa ammattitaidolla nosturiautot ja vaihtolavalaitteet

3D-suunnittelu nopeuttaa työtä

SCT Servicellä on jo muutaman vuoden ajan käytetty 3D-mallinnusta autojen suunnittelussa. 3D suunnittelun apuna on huoltohallin yläkerrassa sijaitseva Raskassuunnittelu Oy.

Autojen suunnittelu sujuu nyt nopeammin ja on aiempaa edullisempaa.

– Samalla lopputuotteen laatu kohenee, Lahtonen sanoo.

Vielä 10, 15 vuotta sitten kaikki tarvittavat osat myös rakennettiin itse ns. pitkästä tavarasta. Nykyään osat tehdään laseroinnilla muualla ja työstä on tullut enemmän osien yhteen laittamista.

– Ennen piti olla järjettömät määrät rautaa varastossa, kun pötköstä rautaa alettiin pajalla muovaamaan tarvittavia osia, Seppälä muistelee.

SCT Servicellä työskentelee tällä hetkellä 13 työstään innostuvaa ammattilaista.

– Usein koneet tuppaavat hajoamaan kolmen aikaan iltapäivällä, Seppälä nauraa. – Tarvittaessa lähetämme huoltoauton apuun. Meillä on hyvä jengi koossa, ja vaikka nosturia ei ihan huomiseksi saisikaan takaisin töihin, pyrimme siihen, että vikadiagnoosi selviää saman päivän aikana.

Mursketie 1 B, 21420 Lieto

Ville Lahtonen

puh. 0400 381 673

ville@sctservice.fi