Salolaisessa yrittäjäyhdistystoiminnassa käännettiin torstaina 14.12. uusi sivu, kun neljä Yrittäjien paikallisyhdistystä päätti yhdistyä yhdeksi isoksi Salon Alueen Yrittäjät ry:ksi.
Uutiset

Salon neljä Yrittäjien paikallisyhdistystä yhdistyivät yhdeksi Salon Alueen Yrittäjät ry:ksi – Haluamme pitää huolta siitä, että yrittäjien asiat, toiveet ja tarpeet ovat päättäjiemme mielessä ja myös prioriteetti päätöksenteossa

Halikon Yrittäjät, Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjät, Kuusjoen-Muurlan-Perttelin Yrittäjät ja Perniön-Särkisalon Yrittäjät kokoustivat torstaina 14.12. viimeistä kertaa, ja päättivät yhdistyksien purkamisesta. Neljä yrittäjäyhdistystä yhdistyivät yhdeksi Salon Alueen Yrittäjät ry:ksi, jonka puheenjohtajana toimii konseptointiyrittäjä Stina Siikonen Koolle Oy:stä.

Salolaisessa yrittäjäyhdistystoiminnassa käännettiin torstaina 14.12. uusi sivu, kun neljä Yrittäjien paikallisyhdistystä päätti yhdistyä yhdeksi isoksi Salon Alueen Yrittäjät ry:ksi. Yhdistymistä valmisteltiin pitkään hyvässä yhteisyhteisymmärryksessä. Syksyn kestänyt projekti tuli päätökseen torstaina pidettyjen toisten purkukokouksien myötä.

– Olemme kaikki hyvin iloisia ja helpottuneita siitä, että tämä prosessi on nyt saatu päätökseen. Yhdistymisen taustalla on pitkäaikainen harkinta ja ennen kaikkea näkemys siitä, että tämä on kaikkien jäsentemme etu. Uusi yhdistys saa käyttöönsä erinomaiset resurssit toteuttaa yrittäjien edunvalvontaa ja parantaa palveluita sekä kehittää muuta toimintaa, toteaa Halikon Yrittäjien viimeisenä puheenjohtajana toiminut Päivi Isopuro.

Jäsenille tehtyjen yhteydenottojen myötä on käynyt ilmi, että suurin osa purkautuvien yhdistyksien jäsenistä näkee uuden yhdistyksen mahdollisuutena. Uusi puheenjohtaja Stina Siikonen on kuitenkin saanut muutamia huolestuneita puheluita siitä, miten paikallisen edunvalvonnan käy ja säilyvätkö yhdistyksille omaleimaiset perinteet ja tapahtumat.

– Haluamme pitää alusta saakka kiinni siitä, että Salon Alueen Yrittäjät ei keskity ajamaan vain tietyn alueen yrittäjien etua. Meille on todella tärkeää, että vaikuttamistyössämme pidämme myös maaseudulla sijaitsevien yritysten asiaa pöydällä, kun pyrimme vaikuttamaan kaupungin päätöksentekoon, Teijolla asuva Siikonen sanoo.

Puheenjohtaja pestinsä lisäksi Siikonen vaikuttaa useissa kaupungin päätöksentekoelimissä, kuten Salon kaupunginvaltuutettuna, kaupunginhallituksen varajäsenenä sekä kaupunkikehityslautakunnan jäsenenä. Siikonen valittiin myös 7.12. Varsinais-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaksi jatkokaudelle.

– Menestyvät yritykset ovat myös Salon kaupungin elinehto. Me Salon Alueen Yrittäjissä haluamme pitää huolta siitä, että yrittäjien asiat, toiveet ja tarpeet ovat päättäjiemme mielessä ja myös prioriteetti päätöksenteossa. Toiminnassamme tulemme korostamaan yhteistyön ja avoimuuden merkitystä.

Torstaina 14.12. pidetyssä purkukokouksessa päästiin kiittämään yhdistyksien puheenjohtajia ja hallituksissa toimineita yrittäjiä.

– Nyt purkautuvat yhdistykset ovat tehneet vuosien mittaan tärkeää työtä yrittäjien eteen. On hienoa, että moni nykyisitä aktiiveista jatkaa myös uuden yhdistyksen hallituksessa ja tulee pitämään osaltaan huolta siitä, että huomio jakautuu tasaisesti koko kaupungissa, Siikonen kiittelee.

Halikon Yrittäjien, Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjien, Kuusjoen-Muurlan-Perttelin Yrittäjien ja Perniön-Särkisalon Yrittäjien yhdistymisen myötä uusi yhdistys on koko alueen neljänneksi suurin Yrittäjien paikallisyhdistys. Syksyn mittaa kyseiset paikallisyhdistykset ovat keränneet jäsenyrittäjiltään luvat jäsenyyden siirtoon uuteen yhdistykseen. Myös täysin uusia jäsenyrittäjiä on saatu mukaan toimintaan.

– Toivotamme kaikki salolaiset yrittäjät lämpimästi mukaan toimintaamme.