Valloxin toimitusjohtaja Jukka-Pekka Korja (edessä) ja tuotantopäällikkö Mikko Mäki (keskellä) vastaanottivat kunniakirjan ja kukat. Paikalle olivat saapuneet SAK:n Turun toimiston alue- ja järjestöasiantuntijat Kristiina Linna ja Ville Roslakka sekä SAK:n aluetoimikunnan puheenjohtaja Jarno Silvonen (2. vas.). Kuva: Lari Kiviranta
Uutiset

SAK:n Varsinais-Suomen aluetoimikunta palkitsi Valloxin esimerkillisenä työnantajana

Suomen Ammattiliittojen keskusjärjestön (SAK) Varsinais-Suomen aluetoimikunta myönsi joulukuussa 2022 Vallox Oy:lle Vuoden Esimerkillinen Työnantaja -diplomin. Tunnustus annettiin nyt ensimmäistä kertaa varsinaissuomalaiselle yritykselle.

Loimaalainen ilmanvaihtoalan tuotteita valmistava Vallox Oy on saanut SAK:n Varsinais-Suomen aluetoimikunnalta Vuoden esimerkillinen työnantaja -tunnustuksen. Tunnustuksen myötä SAK haluaa tuoda esiin esimerkillisesti toimivia työnantajia. Valinnassa painotetaan mm. työelämän pelisääntöjen hyvää toteuttamista ja työntekijöiden hyvinvointiin panostamista. SAK on jakanut alueellisia tunnustuksia aiemmin mm. Keski-Suomessa ja Satakunnassa, ja nyt palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa Varsinais-Suomessa.

– Vallox Oy on ansainnut palkinnon, sillä se noudattaa hyviä työelämän pelisääntöjä. Yrityksessä ratkotaan erilaisia tilanteita esimerkillisesti neuvottelemalla, ei riitelemällä. Valloxilla työnantaja- ja työntekijäosapuolet vetävät yhtä köyttä, kuvailee SAK:n alue- ja järjestöasiantuntija Kristiina Linna.

SAK:n Varsinais-Suomen aluetoimikunta, joka valitsi tunnustuksen saajan, kävi luovuttamassa tunnustuksen Valloxille. Palkinnon jakoivat SAK:lta alue- ja järjestöasiantuntijoina työskentelevät Kristiina Linna ja Ville Roslakka sekä tuleva SAK:n Varsinais-Suomen alueosaston puheenjohtaja Jarno Silvonen.

Erityistä kiitosta yritys sai tavastaan toimia keskustelevasti sekä hyvistä suhteistaan työntekijöitä edustaviin luottamusmiehiin. Esimerkillisen työnantajan tavoin Vallox Oy on panostanut myös henkilökunnan turvallisuuteen ja hyvinvointiin sekä ympäristöasioihin.

– Kiitämme palkinnosta ja olemme iloisia, että rehti tapamme toimia on huomattu. Sopiminen ja neuvottelu ovat tapoja, jotka edeltäjäni Rauno Mäkelä aloitti ja joita edelleen täällä Valloxilla haluamme toteuttaa, kiitteli Vallox Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Korja.

Tunnustuksen luovuttamistilaisuudessa olivat läsnä SAK:n alue- ja järjestöasiantuntija Kristiina Linna, SAK:n Varsinais-Suomen alueosaston puheenjohtaja Jarno Silvonen, SAK:n alue- ja järjestöasiantuntija Ville Roslakka, Vallox Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Korja, työsuojeluvaltuutettu Marika Rantanen, pääluottamusmies Ville Rastas, varapääluottamusmies Jouni Ojala, markkinointipäällikkö Elina Paavilainen, tuotantopäällikkö Mikko Mäki ja työsuojeluvaltuutettu Antti Mäkelä.

Lisätietoja Vallox Oy:lle annetusta tunnustuksesta antavat:

Jukka-Pekka Korja

toimitusjohtaja, Vallox Oy

+358 10 7732 219

jukkapekka.korja@vallox.com

www.vallox.com

Kristiina Linna

alue- ja järjestöasiantuntija, SAK

+358 444309766

kristiina.linna@sak.fi  

www.sak.fi

Vallox Oy on Loimaalla sijaitseva ilmanvaihtotuotteiden suunnitteluun ja valmistukseen keskittynyt yritys. Se on ollut jo 50 vuotta sisäilmateknologian kehitystyön suunnannäyttäjä, joka on viime vuosina investoinut vahvasti tuotekehitykseensä ja tuotantoonsa. Vallox-ilmanvaihtokoneiden Avainlippu-merkki kertoo niiden korkeasta kotimaisuusasteesta. Laadukkaat ja energiatehokkaat Vallox-ilmanvaihtotuotteet on suunniteltu nykypäivän tarpeet huomioiden. Ne mahdollistavat hyvinvointia lisäävän terveellisen sisäilmaston ja pitävät myös kiinteistöjen rakenteet kunnossa. Vallox-tuotteet tunnistaa yksinkertaisen tyylikkäästä muotoilusta, helppokäyttöisyydestä ja hiljaisuudesta. Valloxin liikevaihto oli vuonna 2021 n. 40 miljoonaa euroa, josta vähän alle puolet tulee viennistä.