Aimo Parkin Nissan Leaf -yhteiskäyttöauto tulee käyttöön vuoden mittaisena kokeiluna Skanssin kauppakeskuksen 14-vuotissyntymäpäivänä 17.4.2023. Sähköauto on kaikkien vuokrattavissa kauppakeskuksen aukioloaikojen puitteissa.
Uutiset

Sähköinen yhteiskäyttöauto on saapunut Kauppakeskus Skanssiin

Turun kaupunki ja Kauppakeskus Skanssi tuovat sähköisen yhteiskäyttöauton Skanssin kellariparkkiin osana Canemure-hanketta.

Aimo Parkin Nissan Leaf -yhteiskäyttöauto tulee käyttöön vuoden mittaisena kokeiluna Skanssin kauppakeskuksen 14-vuotissyntymäpäivänä 17.4.2023. Sähköauto on kaikkien vuokrattavissa kauppakeskuksen aukioloaikojen puitteissa.

Yhteiskäyttöauton käyttäminen on näppärää

Nissan Leaf -täyssähköauto on helppokäyttöinen ja sitä on miellyttävä ajaa. Autossa on tilaa viidelle hengelle ja tilava takalaatikko, jossa voi kuljettaa esimerkiksi ostokset kotiin kauppakeskuksesta. Nissan Leafin akkukapasiteetti on 40 kW ja sen toimintasäde on noin 285 kilometriä. Vuokrauksen aikana yhteiskäyttöauton voi ladata kaikilla Aimo Parkin latauspisteillä. Lataamista varten autosta löytyy sisäinen 6.6. kW laturi tavalliseen AC-lataukseen sekä Chademo-laturi pikalataukseen, jonka maksimiteho on 50kW.

Uuden yhteiskäyttöauton voi varata, ottaa käyttöön ja palauttaa omatoimisesti Aimo Parkin verkkosivujen kautta. Auton voi varata käyttöönsä lyhimmillään 15 minuutiksi ja pisimmillään 72 tunniksi kerrallaan. Esimerkiksi 15 minuutin vuokraus maksaa 3 euroa, 24 tunnin vuokraus 84 euroa ja 72 tunnin vuokraus 180 euroa. Varauksen voi tehdä aikaisintaan 14 päivää etukäteen.

Lisätietoja Nissan Leafin vuokraamisesta löytyy Aimo Parkin nettisivuilta: https://www.aimopark.fi/aimo-share/

Yhteiskäyttöauto tulee täydentämään Kauppakeskus Skanssin ekologista toimintaa

Skanssi tekee pitkäjänteisestä työtä ympäristön huomioon ottamisessa. Skanssi palkittiin ensimmäisenä kauppakeskuksena Suomessa BREEM IN USE -ympäristösertifikaatin parhaimmalla outstanding-arvosanalla vuonna 2022. Vuonna 2019 tehtiin mittava energiaremontti, jolloin Skanssiin valmistui Euroopan suurin kauppakeskukseen toteutettu geoenergiaratkaisu. Vastuullisuudesta viestii myös Skanssin aurinkopaneeleiden käyttö ja Skanssin katolla sijaitsevat mehiläispesät, joista saadaan omaa Skanssi-hunajaa.

– Sähköllä toimiva yhteiskäyttöauto täydentää ekologisia arvojamme ja myös vastuullisuuttamme. On hienoa olla osa projektia, jossa tarjotaan yhteisölle uusi kestävän liikkumisen muoto. Asiakkaamme voi esimerkiksi tulla kauppakeskukseemme bussilla, ja ostoskierroksen jälkeen viedä tavarat autolla kotiin, kertoo kauppakeskuspäällikkö Heli Järvelä.

Yhteiskäyttöautolla edistetään Skanssin alueen kestävää liikkumista

Yhteiskäyttöauton hankinta on toteutettu osana Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia -hanketta (Canemure). Canemure on kuusivuotinen Euroopan unionin Life-ohjelman rahoittama hanke, joka toteuttaa kansallista ilmastopolitiikkaa. Turun osahanke kehittää kaupunkisuunnittelun työkaluja ja käytäntöjä. Alueellisesti toimenpiteet kohdentuvat ensisijaisesti Skanssin kasvavaan kaupunginosaan, jossa muun muassa edistetään kestävää liikkumista, energian ja elinkaaren huomioivaa rakentamista ja viherrakentamista.

Yhteiskäyttöauton lisäksi hanke tuo Skanssiin sähköautokoulun, jossa harjoitellaan sähköauton käyttämistä yhdessä sekä kestävän liikkumisen neuvonnan, jossa etsitään ratkaisuja liikkumiseen liittyviin kysymyksiin. Skanssin Monitorissa järjestettävään neuvontaan saa tulla vuoronumerolla.

– Kestävän liikkumisen neuvonnassa käydään läpi neuvottavan liikkumistottumukset ja -tarpeet, jonka kautta yhdessä etsimme hänelle ja ympäristölle sopivimmat tavat liikkua paikasta toiseen. Neuvontaan voi myös tulla kysymään yleisiä kysymyksiä kestävästä liikkumisesta, Canemure-hankkeen projektikoordinaattori Oona Uusitalo sanoo.