Soft pop artist
Ruisrockissa nähdään myös englantilainen pehmeän popin soihdunkantaja PinkPantheress, joka nousi suosioon viime vuonna TikTokin myötävaikuttamana.
Uutiset

Ruisrock-ennakkotieto: tässä tuleville kesän 2023 festivaaleille kiinnitetyt artistit

Muita kansainvälisiä lisäyksiä festivaalille ovat PinkPantheress, Denzel Curry ja Yung Lean. Myös kotimainen musiikki on laajasti edustettuna Gettomasan, Haloo Helsingin! ja Jami Faltinin kaltaisin huippunimin ja kiinnostavin nousijoin.

Ruisrockiin kiinnitetty Lil Nas X on massiivinen koko hiphop-kulttuuria muokannut yhdysvaltalainen rap-artisti. Listoja hallinneen musiikkiuransa ohella artisti on toiminut LGBTQ-kulttuurin äänenä tehden työtä yhdenvertaisuuden puolesta. Alallaan vaikutusvaltainen kiinnitys on myös aikamme EDM-kenttää uudistanut Skrillex, jonka luoma uniikki soundi kuuluu nykymusiikissa halki genrerajojen ja joka teki dubstepista valtavirtaa Scary Monsters and Nice Sprites -EP:llään.

Räppäri
Lil Nas X

Ruisrockissa nähdään myös englantilainen pehmeän popin soihdunkantaja PinkPantheress, joka nousi suosioon viime vuonna TikTokin myötävaikuttamana. Festivaalille uraauurtavaa trap rapia tuo yhdysvaltalainen Denzel Curry, ja ruotsalaista rapia tarjoaa valtavaa kansainvälistä huomiota nauttiva Yung Lean, joka tunnetaan myös emo rapin luojana.  

Kotimaisia kärkinimiä ja kiinnostavimpia tulokkaita

Ruisrockin kotimainen ohjelma täydentyy kiinnostavalla kattauksella suomalaisia tekijöitä. Festivaalille kiinnitettiin rap-huippunimi Gettomasa, pop-rockin suunnannäyttäjä Haloo Helsinki! sekä suurta suosiota saavuttaneet BEHM ja Erika Vikman. Suomirap-ohjelma täydentyy myös Ettan ja Jami Faltinin kaltaisilla kiinnostavilla tekijöillä, ja pehmeää pop-musiikkia tarjoilevat eteerinen pehmoaino sekä mielenkiintoinen tuore nimi Aliisa Syrjä. Menevämpää poppia festivaalille tuo Benjamin.

Räppäri
Gettomasa

Ruisrock järjestetään 7.–9.7.2023 Turun Ruissalossa. Lisää artistijulkistuksia on luvassa talven aikana. Festivaalin kolmen päivän liput ovat myynnissä Tiketissä.

7.12. mennessä julkaistut artistit:
Aliisa Syrjä
Antti Tuisku
BEHM
Benjamin
Denzel Curry (US)
Erika Vikman
Etta
Gettomasa
Haloo Helsinki!
Jami Faltin
Lil Nas X (US)
pehmoaino
PinkPantheress (UK)
Skrillex (US)
Yung Lean (SE)