Unto Toivonen (vas.) ja kokoonpanotyöstä vastaava Jouko Suominen messuilla
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

RML-Tekniikka Oy 30 vuotta

Unto Toivonen työskenteli elintarviketeollisuuden koneiden ja laitteiden parissa, kunnes aikanaan päätti hyödyntää osaamistaan ja ryhtyi yrittäjäksi. Nyt hän on toiminut yksinyrittäjänä jo 30 vuotta.

Meiko-teollisuussuodatin on ainoa lajissaan

RLM-Tekniikka on tunnettu Meiko-porrassuodattimestaan. Vuonna 2000 Toivosen silmiin osui raakile tuote, jota hän alkoi kehittää. Toivonen patentoi tuotteen ja vei sen markkinoille.

– Samanlaista laitetta ei ollut olemassa ja se pisti silmään, kun olen tällainen tekniikasta kiinnostunut ollut aina. Nyt Meiko on kala-, liha- ja einesteollisuuden sekä maidon jalostuksen ja elintarvikealan, kuten leipomoiden käytössä laajasti ympäri Suomen. Laitteita löytyy ulkomailtakin, sillä asiakkaissani on myös kansainvälisillä markkinoilla toimivia yrityksiä ja tehtaita on siten muuallakin. Tuote on EU-patentoitu, niin viennille ei ole esteitä.

Kertonee tuotteen erinomaisuudesta, kun Suomesta tätä viedään ulkomaille. Me olemme täällä kuitenkin ekologisuusajattelussa monia Euroopan maita edellä, Toivonen pohtii.

Tehokas ratkaisu teollisuuden prosessi- ja jätevesien kiintoaineen erotukseen. Meiko on itsepuhdistuva, tukkeutumaton ja vähän energiaa vaativa mekaaninen kiintoaine-erotin.

Meikon tulevaisuus

Unto Toivosella olisi eläkepäivät jo ajatuksissa, joten Meikon myyntiin tarvittaisiin jatkaja.

– Tässä olisi valmis paketti jollekin yrittäjälle tai yritykselle. Minulla on toimiva alihankintaketju, joten yrityksen jatkaminen olisi turvallista. Tämä on loppuun asti hiottu järjestelmä, Toivonen kehuu. Asiakaskuntana on isoja yrityksiä ja laite itsessään on turvallinen sekä helppokäyttöinen. Huomionarvoista on, että Meiko on valittu Varsinais-Suomessa Vuoden tuotteeksi vuonna 2005, Toivonen lisää.

Lisätiedot:
RML-Tekniikka Oy
Unto Toivonen
0400 596 369
unto.toivonen@rmltekniikka.fi
www.rmltekniikka.fi