Rinki-ekopiste Salossa suljetaan remontin ajaksi
Uutiset

Rinki-ekopiste Salossa suljetaan remontin ajaksi

Salossa K-Citymarket Salon yhteydessä sijaitseva Rinki-ekopiste suljetaan väliaikaisesti elokuun lopulla. Lähimmät korvaavat Rinki-ekopisteet löytyvät Horninkadulta ja Karjalankadulta.

K-Citymarket Salon pihalla, osoitteessa Hämeentie 24–30, sijaitseva Rinki-ekopiste joudutaan sulkemaan väliaikaisesti kaupan piharemontin vuoksi. Ekopiste suljetaan elokuun lopussa ja avataan jälleen syyskuun puolessa välissä.

Tällä välin lähimmät korvaavat Rinki-ekopisteet löytyvät Horninkadun ja Mariankadun risteyksestä sekä Karjalankadun ja Nokankadun risteyksestä.

Horninkadulla kerätään kotien kartonki-, lasi- ja metallipakkauksia sekä pienmetallia, ja Ringin kumppani kerää pisteellä myös paperia. Karjalankadulla kerätään näiden lisäksi myös muovipakkauksia, ja Ringin kumppanin toimesta vaatteita.

Kaikkien Rinki-ekopisteiden sijainnit voi tarkistaa Ringin ekopistekartalta.

Mitä Rinki-ekopisteille voi tuoda?

Kotitalouksille tarkoitetuille Rinki-ekopisteille voi tuoda maksutta kodin pakkausjätettä. Rinki-ekopisteissä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia ja yli 1000 ekopisteessä kerätään lisäksi muovipakkauksia. Lisäksi Ringin kumppanit keräävät joillain ekopisteillä paperia tai vaatteita.

Pakkausmateriaalien lajitteluohjeet löytyvät osoitteesta rinkiin.fi. Ohjeet ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Kaikki muut kuin pakkausjätteet, esimerkiksi huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan. Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen.

Lajittelu kannattaa – kun pakkaukset tuodaan Rinki-ekopisteeseen oikein lajiteltuna, materiaali saadaan kiertoon. Kierrätys säästää energiaa ja luonnonvaroja, sillä sen ansiosta vähenee tarve käyttää täysin uutta materiaalia tuotteiden valmistamiseen. Kierrätetyistä muovipakkauksista voidaan tehdä esimerkiksi muovipusseja, kartonkipakkauksista monenlaisia hylsyjä, lasipakkauksista lasipulloja ja metallista polkupyörän runkoja. Jokainen kierrätetty pakkaus on tärkeä.

Anna palautetta

Asukkaiden palaute ekopisteiden toiminnasta on tärkeää. Rinki seuraa pisteiden täyttymistä ja siisteyttä päivittäin valvonnan ja punnitusten avulla. Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä ja sotkujen siivoaminen on myös kallista.

Useista Rinki-ekopisteistä on saatavilla arviot tyhjennys- ja siivousajoista osoitteessa rinkiin.fi/ekopisteet. Ajat ovat arvioita, joihin esimerkiksi pyhäpäivät ja muut poikkeukset voivat vaikuttaa.

Jos ekopisteen keräyssäiliö on täynnä, siitä kannattaa ilmoittaa heti. Jätteitä ei tule jättää maahan. Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös osoitteessa rinkiin.fi/asiakaspalvelu.