Rengas Turun Jari Havia (vas.) ja Jarmo Nordgren kouluttivat Turun Ammatti-instituutin Ajoneuvoalan opettajille ammattimaisen rengasliikkeen toimintamalleja Rengas Turun uudessa Liedon toimipisteessä.
Uutiset

Rengas Turku ja Turun Ammatti-instituutti yhteistyöhön

Yhteistyön tavoitteena on tarjota opiskelijoille yritysmaailman osaaminen ja työkalut jo opiskelujen alkuvaiheessa, kouluttaa vahvoja osaajia rengasalalle ja tarjota työpaikkoja.

Yhteistyössä on Turun Ammatti-instituutin Ajoneuvoalan opetuskorjaamoon rakennettu rengassimulaatiopiste, jossa oppilaitoksen kaikki rengaskoneet ja -toimintamallit ovat aivan kuten oikeassa rengasliikkeessä. Rengassimulaatiopisteen ajatuksena on opettaa opiskelijoille oikeat ja ammattimaiset toimintatavat heti alusta alkaen. ”Toiminnan sydämenä on rengassolu, jossa tehdään ammattimaisia rengastöitä. Jokainen opiskelija menee putken läpi ja opettelee koko prosessin ” toteaa Turun Ammatti-instituutin päätiimivastaava, lehtori Hermanni Salonen.

Lähtökohta yritysyhteistyössä on saada tuotua yrityksen osaaminen opiskelijoiden tekemiseen alusta alkaen, jotta oppilaitoksessa ei opeteta sellaisia asioita, joita ei yritysmaailmassa kaivata. Vaan päinvastoin yhteistyön myötä opiskelijat oppivat alusta alkaen oikeat sekä turvalliset toimintatavat ja osaavat toimia ammattimaisesti käyttäen esimerkiksi samanlaisia rengaskoneita ja työskennellä tehokkaasti kuten oikeassa rengasliikkeessä toimitaan.

Tavoitteena työllistyminen

Turun Ammatti-instituutin ensisijainen tavoite yhteistyön myötä on opiskelijoiden työllistyminen. Osana yhteistyötä Rengas Turku tarjoaa opiskelijoille harjoittelupaikkoja rengassesonkiaikoina. ”Opiskelijoilla on valmis putki käytynä peruskoulutuksen myötä ja kun Rengas Turun ammattilainen käy vielä preppaamassa puoli päivää ennen sesonkia, niin koulusta harjoitteluun tulevilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet jo työharjoitteluun saapuessaan ” sanoo Salonen.

Tällainen yritysyhteistyö tuottaa parhaimmillaan vahvoja osaajia, joilla on erinomaiset mahdollisuudet työllistyä.

”Olemme nähneet parissa muussa vastaavassa kummitilassa, että kun yhteistyöyritys on näkyvästi mukana, niin opiskelijoiden into ja asenne on ihan eri, kun tässä kyntesi näyttämällä voit oikeasti työllistyä vähintään sesonki- tai kesätöihin ja sitä kautta saada mahdollisesti myös pysyvän työpaikan ” mainitsee lehtori Hermanni Salonen yritysyhteistyön kokemuksista.

Aitoa yhteistyötä

Turun Ammatti-instituutin ajoneuvoalan opettajat olivat koulutuksessa Rengas Turussa tällä viikolla ja tutustuivat samalla ammattimaisen rengasliikkeen tehokkaisiin prosesseihin. Koulutuksen myötä he pystyvät siirtämään osaamista opiskelijoille Turun Ammatti-instituutin upouudessa rengassimulaatiopisteessä.

Myös Rengas Turku Oy:n toimitusjohtaja Marko Rantanen on innoissaan oppilaitosyhteistyöstä. ”Tämä on aitoa yhteistyötä, josta on kaikille hyötyä. Oppilaitos pystyy kouluttamaan avullamme ammattilaisia, opiskelijat oppivat työelämässä tarvittavia taitoja jo kouluaikana ja saavat käytännön työkokemusta harjoittelujaksoillaan ja me Rengas Turussa saamme sesonkiin työntekijöitä ja jatkossa ammattitaitoisia työntekijöitä ” toteaa toimitusjohtaja Rantanen.