Nakkilan Nahkiaispaistamo
REKO-ryhmissä tuotevalikoima on todella laaja alkaen luonnontuotteista, kuten marjoista, sienistä ja pyyntikalasta aina pitkälle jalostettuihin maito- ja lihatuotteisiin sekä riistaan. Kuva: Nakkilan Nahkiaispaistamo Ky.
Uutiset

REKO-Lähiruokarenkaista voi ostaa maatilojen omia tuotteita

Lähiruokarenkaat eli tutummin REKO-ryhmät ovat tarkoitettu kuluttajille, jotka haluavat ostaa paikallista ruokaa suoraan tuottajalta. Varsinais-Suomen alueella REKO-ryhmiä on kymmeniä.

REKO-renkaat toimivat Facebookissa suljettuina ryhminä, joihin pyydetään saada liittyä asiakkaina tia myyjinä. Ryhmän kokoontuminen tarkoittaa sitä, että tuottajat ja kuluttajat tapaavat sovittuna ajankohtana säännöllisesti tietyssä kiinteässä noutopaikassa.

Idea on se, että kuluttaja liittyy valitsemaansa lähipaikkakunnalla toimivaan REKO-ryhmään asiakkaana. Ryhmään liityttyään hän selaa eri tuottajien tarjoamia tuotteita, joista sitten valitsee mieleisensä ja jättää tilauksensa viestikenttään. Tuottaja kuittaa tilauksen.

Kokoontumiselle on ryhmässä ilmoitettu tietty noutopäivä ja kellonaika, jolloin tilaajat hakevat tuotteensa ja maksavat ne noutaessaan myyjän ilmoittamalla tavalla.

Näin kuluttajat saavat ostaa ruokansa suoraan tuottajalta ilman välikäsiä.

Ryhmissä tuotevalikoima on todella laaja aina luonnontuotteista, kuten marjoista, sienistä ja pyyntikalasta aina pitkälle jalostettuihin maito- ja lihatuotteisiin sekä riistaan. Myös juureksia, vihanneksia, viljaa ja erilaisia leivonnaisia on tarjolla runsaasti. Syksy on parasta aikaa kokeilla REKO-renkaan tarjontaa.

Tilamyyjät osittain vaihtuvat kullekin jakopäivälle, sillä osa heistä kiertää myymässä tuotteitaan useilla eri REKO-paikkakunnilla.

REKO Turku kokoontuu Länsikeskuksessa Viilarinkatu 2:n tontilla. Seuraava “jako” on 5.10. keskiviikkona klo 17.30-18, jolloin asiakkaat voivat noutaa omat edellispäivään mennessä tilatut tuotteensa maksua vastaan.

Kirjautumalla Facebookiin näet listauksen 208 eri paikkakunnan REKO-ryhmistä.