Vehmaan yksikön esimiehenä työskentelevä Pekka Kaskinen vastaa myös yrityksen tuotannosta ja logistiikasta.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Rautainen puukauppa PK-Puu Oy palvelee myös verkossa

Puu- ja rakennustarvikkeiden erikoisliike Vehmaan PK-Puu Oy avasi huhtikuussa neljän toimipisteensä lisäksi myös verkkokaupan. Verkkokauppa palvelee 24/7, ja siellä voi myös valita itselleen sopivat maksu- ja toimitustavat.Tämä on meille merkittävä uudistus. Asiakas voi tarkistaa koska vain, onko tavaraa varastossa, ja tehdä tilauksen sitä kautta, kertoo yrityksen Vehmaan yksikön esimiehenä työskentelevä Pekka Kaskinen.

Kaikkien tuhansien tuotteidemme sinne saaminen on tosin valtava työ, mikä on meillä vielä kesken. Meillä on myynnissä käytännössä kaikkea rakentamiseen liittyvää, aina sokkelista piipunhattuun.

Petri, Jari ja Kalevi Kaskisen vuonna 1994 perustamalla Vehmaan PK-Puu Oy:llä on myymälät Vehmaalla, Uudessakaupungissa ja Taivassalossa. Raisiossa on myyntinäyttely, jossa on myös varastoa heti myytäväksi: mm. kestopuuta, kattava valikoima oman malliston perinnelistoja, lattialautoja, sisustus- ja saunapaneeleita. Oulussa on lisäksi myyntikonttori, mikä palvelee jälleenmyyjiä ja teollisuutta. Käytännössä omia tuotteitamme menee ympäri Suomea, Kaskinen toteaa.

Maalaamon 14 metriä pitkässä uunissa maalaus kuivuu 10 minuutissa, minkä jälkeen puutavara on heti uudelleen maalattavissa.

Vehmaalla PK-Puu Oy:llä on höyläämö sekä oma maalaamo, mikä on alalla harvinaisempi palvelu. Päätuote on ulkoverhouslauta, josta valtaosa myydään nykyään kahteen kertaan maalattuna.Meillä on maalaukselle vakioidut olosuhteet vuodenajasta riippumatta, ja se on myös tosi kustannustehokasta. Maalaamatonta vuorilautaa myymme enää todella vähän.

Puolitoista vuotta sitten modernisoidussa maalaamossa pintakäsitellään keskimäärin 10 kilometriä puutavaraa päivässä. Uuden 14-metrisen uunin kuivauskapasiteetti on jopa 14 kilometriä päivässä, Kaskinen mainitsee.Pääasiassa pintakäsittelemme itse höyläämäämme puutavaraa, mutta tarvittaessa teemme myös rahtimaalauksia, kuten esimerkiksi hirsitalotoimittajien leveitä paneeleita 280 mm asti. Myös lakkaus ja vahaus ulko- ja sisäkäyttöön onnistuvat helposti. Pintakäsittely onnistuu kaikille höylätyille tuotteille sekä ulkovuorilaudoille.

Palvelua sisustussuunnittelusta kuljetuksiin

Oman valmistuksen, ja laajan valikoiman lisäksi PK-Puu tarjoaa asiakkailleen erittäin monipuoliset palvelut.Jos sisustusmateriaalit ostaa meiltä, saa kaupan päälle sisustussuunnittelijamme palvelut, mikä on myös merkittävä etu, Pekka Kaskinen kertoo.

Edulliset kuljetukset lähialueille tehdään omalla täysperävaunuyhdistelmällä. Autossa on nosturi, jolla kuorma saadaan nopeasti purettua. PK-Puun jokaisessa liikkeessä on myös perävaunuja vuokrattavana.

Kätevässä PK-Puu Express -palvelussa asiakkaan tilaus kerätään valmiiksi, paketoidaan siististi yrityksen muoveihin ja noudettaessa nostetaan asiakkaan kyytiin. Asiakas voi noutaa tilauksensa hänelle sopivana aikana.

Perheyritys työllistää ympärivuotisesti 25 henkeä. Pekka Kaskisen lisäksi myös hänen sisaruksensa työskentelevät Vehmaan yksikössä.Kesäisin meitä on vielä 10 lisää. Pääsiäisestä alkanut kesä on PK-Puun kuuminta sesonkia, toteaa Kaskinen.

pk-puu.fi

Puh. 044 538 1605
vehmaa@pk-puu.fi