Turkulainen RajuLive Oy on lanseerannut uunituoreen Rajucast.tv livelähetys- ja verkkoseminaarialustan
Uutiset

RAJUCAST.TV tuo uusia mahdollisuuksia livelähetyksiin

Turkulainen RajuLive Oy on lanseerannut uunituoreen Rajucast.tv livelähetys- ja verkkoseminaarialustan, joka korvaa koronapandemian alussa pikavauhdilla koodatun LiveKatsomo.fi-lähetysalustan. Uusi lähetysalusta on suunniteltu ja koodattu uusimpia web-teknologioita hyödyntäen ja yhdistellen ja se avaa ovet myös kansainvälisille markkinoille. Järjestelmä hyödyntää pilvipalveluita, joiden avulla se skaalautuu automaattisesti lepotilasta palvelemaan useampaa tuhatta samanaikaista käyttäjää. Alusta on teknisesti nopea, luotettava ja helppokäyttöinen.

  • Oma lähetysalusta meillä oli suunnitelmissa jo ennen koronaa, mutta se teki tarpeesta todella akuutin. Tapahtuma-ala hiljeni puolessatoista päivässä täysin, mutta hiljalleen livelähetyksillä saatiin asiakkaita palaamaan ja toteuttamaan tapahtumansa uudella tavalla. Näin me ja Rajupaja saimme pidettyä nenän veden pinnan yläpuolella ja tapahtuma-alan ammattilaisia töissä vaikeista ajoista huolimatta. Voisi sanoa että oma personoitavissa ja muokattavissa ollut lähetysalusta oli ihan ratkaisevimpia tekijöitä niinä vaikeina aikoina, kommentoi RajuLiven yrittäjä ja toimitusjohtaja Johan Ekman.

Aikaisempi LiveKatsomo.fi -lähetysalusta oli rakennettu WordPress-pohjalle tuoden asiakkaiden tarpeiden jatkuvasti kasvaessa lisää palikoita edellisten päälle. Toiminnallisuuksiltaan ja tekniseltä rakenteeltaan yksinkertaisemmaksi ja kevyemmäksi rakennetun WordPress-alustan kehityksen katto saavutettiin jo. Sen kehitystyötä hankaloitti se, että sitä koodatessa ei ollut kellään tiedossa mitä oikeastaan lopputulokseksi halutaan, jotta asiakkaiden kaikkiin tarpeisiin pystytään vastaamaan, kun pelikenttä muuttui korona-aikana niin valtavasti. Nyt tilanne on stabiloitunut ja tarpeet on paremmin tiedossa.

  • LiveKatsomo toimii edelleen ihan hyvin, mutta tämä uusi alusta on koodattu kestävämmälle pohjalle alusta asti harkiten, eikä matkan varrella tarpeiden muuttuessa lisäosia ja -palveluita lisäillen, kertoo Ekman.

Rajucast.tv-lähetysalustassa on yhdistetty LiveKatsomon lisäksi myös RajuLiven ja Rajupajan korona-aikana hankkiman ulkopuolisen lähetysalustan parhaat puolet. Rajucast.tv:n tapahtumasivut tukevat useampaa samanaikaista tapahtumapolkua, joista kukin voidaan ulkonäöllisesti ja ominaisuuksiltaan muokata vastaamaan asiakkaan tarvetta. Lähetykset voivat olla julkisia kaikille tai sisäänpääsyä voidaan rajoittaa rekisteröinnillä, kutsuilla, ostettavilla lipuilla tai tapahtumakohtaisella pääsykoodilla. Rajucast.tv on myös yhteensopiva eri laitteiden ja selainten kanssa, joten osallistujat voivat nauttia tapahtumastasi missä ja milloin vain.

  • Uuden alustan hienous on juuri se, että se skaalautuu todella monenlaisiin tarpeisiin. Lisäksi se toimii dynaamisesti, eli tapahtuman aikana tehtävät muutokset näkyvät katsojalle välittömästi. Tämä tuo livelähetyksiin uusia tavallista tapahtumaa muistuttavia elementtejä, kun tapahtuman ohjaaja pystyy ohjaamaan reaaliaikaisesti myös etäosallistujien näkymää, iloitsee Ekman.

KEHONRAKENNUKSEN SM-KISAT OLI ENSIMMÄINEN, SOMECOFFEE TÄHÄN ASTI ISOIN

Uusi alusta on otettu jo käyttöön. Ensimmäisenä tapahtumana siellä lähetettiin kehonrakennuksen SM-kilpailut. Tämä oli pääsymaksullinen tapahtuma, johon striimiliput myytiin ulkopuolisen yhteistyökumppanipalvelun kautta. Tähän mennessä suurin tapahtuma on ollut LM Somecon Somecoffee -yritysaamutilaisuus, johon osallistui pitkälti toistatuhatta katselijaa linjojen päässä.

  • Aiempien vuosien hieman ei niin hyvien kokemusten jälkeen kävimme tarkasti läpi tuottajia. Lähetysalusta toimi läpi lähetyksen täysin pätkimättä ja kuvan- sekä äänenlaatu olivat todella korkeatasoisia. Lopputulos oli ällistyttävän hyvä ja laadukas livelähetys, josta saimme todella ylistävää ja positiivista palautetta katsojiltamme. Lähinnä jäi mieleen kommentit, että näin laadukasta stream lähetystä kehonrakennuskilpailuista ei aiemmin oltu nähty Suomessa, eikä juuri maailmallakaan, kommentoi Suomen Kehonrakennusliiton Matti Halonen.

RajuLiven kannalta merkittävää kehityshanketta osarahoitti Euroopan aluekehitysrahasto EAKR.