Puistossa on nyt yli 1750 alppiruusua ja eri lajikkeita on 197. Kuva: Raision alppiruusupuisto
Uutiset

Raision Alppiruusupuisto on aloittamassa kukintaansa

Raision ylpeys, upea Alppiruusupuisto, on kohta kauneimmillaan. Yksittäisiä alppiruusuja on jo kukassa sekä vanhalla että uudella alueella. Pääkukinta ajoittuu kesäkuun alkuun. Alppiruusujen kukinta kestää noin kolme viikkoa.

Puistossa on nyt yli 1750 alppiruusua ja eri lajikkeita on 197. Kukinnasta näyttää tulevan tänä vuonna kohtuullinen.

Alppiruusupuisto on istutettu talkootyönä. Puistoon voi kuka tahansa ostaa oman alppiruusun ja osallistua halutessaan myös sen istutukseen. Uusia alppiruusuja puistoon on tänäkin vuonna ostettu jo lukuisia. Seuraava istutusilta järjestetään syksyllä.

Puistossa kasvaa alppiruusujen lisäksi paljon muutakin

Vuonna 1999 perustetussa Alppiruusupuistossa on monia mielenkiintoisia kasveja ja vaihtelevia näkymiä. Puiden runkoja pitkin kiipeävien köynnöshortensioiden lisäksi alueella kukkivat pienikukalliset kärhöt sekä magnoliat. Kosteikkoalueelta löytyy muun muassa kurjenmiekkaa, rentukkaa, suopursua sekä kotkansiipeä että helmisaniaista.

– Alppiruusupuistossa käyskennellessä kannattaa bongata myös sirot hemlokit. Ne muistuttavat kuusta ja ovat monelle vielä melko tuntemattomia puita. Hemlokkeja on eri puolilla Alppiruusupuistoa yli 60 kpl, kertoo Raision kaupungin vihersuunnittelija Markku Tuominen.

Puistossa on myös erilaisia tuijia, kuten jättituijaa ja pensasmaisena kasvavaa koreantuijaa. Puistossa vierailevia palvelee Cafe Alppi, herkkusuiden kohtaamispaikka. Kahvila avautuu 4.6. klo 10.

Saapumisohjeet Alppiruusupuistoon

  • Raision lukion sorakentällä on vierailijoille pysäköintitilaa. Pysäköintipaikan osoite on Kirkkoväärtinkuja 18.
  • Raisiontien bussipysäkiltä (Raision kaupungintalo tai Raision kirkko) puistoon on matkaa n. 600 metriä.
  • Puiston läpi kulkee kevyenliikenteen reittejä, joiden varsilla on useita penkkejä levähtämistä ja alppiruusujen katselua varten. Lisäksi metsässä on 1,7 km murskepintaisia polkuja puiston lähempää tutustumista varten.