The Korukirja
The Korukirjan missiona on innostaa lapset ja nuoret - sekä vanhemmat askartelemaan merkityksellisiä koruja itselleen tai lahjaksi ja viettämään laatuaikaa yhdessä. Yhteinen harrastus lasten ja vanhempien välillä on koko perheen hyvinvointia vahvistava asia. Jo pienetkin hetket yhteisen asian äärellä puuhastellen tuottavat paljon mielihyvää. Pura stressiä ja rentoudu korupuuhilla!
Uutiset

Puuhakirja pukinkonttiin: The Korukirja innostaa lapset ja vanhemmat korujen tekemiseen yhdessä

Vuoden 2022 aikana koruntekoinnostus valtasi The Korukirjan tekijät, äidin Virpi Mikkosen (42) ja tyttären Alva Anderssonin (10) oikein kunnolla. Alva oli alkanut seuraamaan TikTokissa ja Youtubessa kansainvälisiä nuoria sisällöntuottajia, jotka tekivät upeita koruja aivan itse.

Alva pyysi vanhempiaan hankkimaan koruntekotarvikkeita ja somen vinkkien avulla hän ryhtyi valmistamaan itselleen ranne- ja kaulakoruja. Koulukaveritkin huomasivat pian Alvan korut ja halusivat ostaa niitä. Kohta Alvan huone muistutti pientä korutehdasta helmirasioineen, pakkauspussukoineen ja Alvan itselleen tekemine tsemppilappuineen: “You can do this! Don’t give up!”

Koruinnostus valtasi uudestaan myös Alvan äidin Virpin, joka oli nuorempana tehnyt itselleen koruja. Yhdessä Alva ja Virpi etsivät innostavia koruohjeita netistä ja somesta ja tekivät omia kokeilujaan. Lyhyessä ajassa opittiin paljon ja pian oppia ja ideoita oli kertynyt niin runsaasti, että ne haluttiin saattaa myös yhdessä paketissa helposti muidenkin saataville. Kirjaidea oli valmis. 

Korut ja korujen valmistus on tällä hetkellä kansainvälisesti iso trendi, etenkin nuorten keskuudessa

Käsillä tekeminen ja luova askartelu antaakin hyvää vastapainoa ruudun ääressä nököttämiselle. Alva ja Virpi kokevat molemmat korujen valmistamisen rauhoittavana puuhana. “Se on kuin meditoisi”, toteaa Virpi.

The Korukirjan missiona on innostaa lapset ja nuoret – sekä vanhemmat askartelemaan merkityksellisiä koruja itselleen tai lahjaksi ja viettämään laatuaikaa yhdessä. Yhteinen harrastus lasten ja vanhempien välillä on koko perheen hyvinvointia vahvistava asia. Jo pienetkin hetket yhteisen asian äärellä puuhastellen tuottavat paljon mielihyvää.

Aidosti kauniita itse tehtyjä koruja on myös mukava käyttää

The Korukirjassa materiaaliksi käyvät erilaisten helmien lisäksi vanhat puretut korut kaikkine osineen, luonnosta löydetyt kivet ja kauniit kepit, hakaneulat ja tölkinvetimet. Myös hamahelmistä, taikataikinasta, makaroonista ja villalangasta saa taiottua ihania koruja. Vain mielikuvitus on rajana ja luovuus saa kukkia! “Korut ovat kuin päälle puettavaa iloa.” toteavat Alva ja Virpi.

Kirja on kovakantinen ja ilmestynyt marraskuussa, sivumäärä 160.

Kirjan kustantaja: Readme.fi

Tutustu kirjaan: https://www.readme.fi/kirja/the-korukirja/