Turkulainen painotalo Printworks on ottanut uusia ja merkittäviä askeleita entistäkin ympäristöystävällisempään suuntaan.
Uutiset

Printworks tekee jatkossa 100 % hiilineutraaleja painotuotteita

Turkulainen painotalo Printworks on ottanut uusia ja merkittäviä askeleita entistäkin ympäristöystävällisempään suuntaan. Jatkossa Printworksin printtituotanto on 100 % hiilineutraali, eli valitsemalla Printworksin toteuttajaksi painotuotteille, ilmastonmuutosta kiihdyttävät CO2-päästöt on hyvitetty. Näin asiakkaat voivat kutistaa myös suoraan omaa hiilijalanjälkeään.

Vaikka pyrimme jo valmiiksi pienentämään hiilijalanjälkeä tuotannon joka vaiheessa, syntyy materiaalien valmistuksessa ja kuljetuksessa pakostakin jonkun verran CO2-päästöjä, joihin emme voi vaikuttaa. Jatkossa laskemme ja kompensoimme nämäkin päästöt, toteaa Janne Ström, Printworksin ympäristövastaava.

Kompensaatio perustuu kansainväliseen VCS (Verified Carbon Standard) -sertifikaattiin, jonka käytännön toteutusta valvoo kolmas riippumaton osapuoli Verra. Sertifikaatti varmistaa, että kompensointiin käytettävät päästöyksiköt (VCU) ovat todellisia ja oikein mitattuja sekä ulkopuolisen auditointitahon toimesta vahvistettuja. Se myös vahvistaa, että päästöyksiköiden kompensaatio käytetään vain kertaalleen ja vain yhdelle taholle. Kompensaatiomuotona metsitetään hukkamaita VCS-sertifioidun projektin kautta, ja sen toteuttaa suomalainen Reforest Oy. Näin lopputuloksena on auditoitu ja sertifioitu 100 % hiilineutraali painotuote.

Koska haluamme korostaa ympäristövastuutamme ja tehdä voitavamme ilmastonmuutoksen hidastamiseksi, emme peri asiakkailtamme lisähintaa hiilineutraaleista tuotteista, vaan kompensoimme kaiken asiakkaidemme puolesta.

Tarjoamme myös asiakkaidemme käyttöön ”100% hiilineutraali painotuote” -merkin, jolla voi helposti viestiä ympäristövastuusta yrityksen toiminnassa, jatkaa Janne Ström.