Postin yt-pommi on järkyttävä isku
Uutiset

Postin yt-pommi on järkyttävä isku

Posti ilmoitti tänään luopuvansa ilmaislehtien jakelusta ja osoitteettomasta mainosjakelusta ensi vuoden alusta lukien. Lisäksi Posti ilmoitti Tampereen postikeskuksen uudelleenorganisoinnin vähentämistarpeeksi peräti 120 työntekijää. 

Tampereen postikeskuksen pääluottamusmies Leo Harra kertoo olevansa ilmoituksesta järkyttynyt. 

– Pirkanmaalla asuu yli puoli miljoonaa ihmistä, keitä Posti palvelee ja nyt meiltä ollaan irtisanomassa 120 työntekijää. Postissa on aina puhuttu siitä, kuinka tärkeä Tampereen postikeskus yhtiölle on, mutta tässä se tärkeys nyt nähdään, Harra lataa.   

Pääluottamusmies Harra kritisoi voimakkaasti Postin aikeita investoida ja keskittää koneellista lajittelua Helsinkiin.

– Tämä minua sapettaa erityisen paljon eli mikä siinä on, että kaikki koneet ja työ pitää viedä Helsinkiin.

Kaikki kivet ja kannot käännettävä

Pääluottamusmies Harra painottaa, että muutosneuvotteluissa tulee kääntää kaikki kivet ja kannot irtisanottavien määrän pienentämiseksi.

– Muutosneuvotteluissa tulee tarkastella kriittisesti esimerkiksi vuokratyövoiman käyttöä. Eläköitymiset, muutospolut, halukkaiden jakeluun sijoittaminen jne. Kaikki pitää ottaa huomioon.

Erityisen vaikeaksi irtisanottavien työntekijöiden tilanteen tekee myös Orpon-Purran hallituksen sosiaali- ja työttömyysturvaan tekemät leikkaukset. Työttömyysturvaa leikataan rajusti ja aikuiskoulutustuki lakkautetaan. Tämä lisää luonnollisesti työntekijöiden huolta omasta tulevaisuudesta.

Posti arvioi tämän päivän tiedotteessa, että ilmaislehtien ja osoitteettoman mainosjakelun lopettamisen henkilöstövaikutukset selviävät alueellisissa neuvotteluissa. Osoitteettoman mainosjakelun lopettamista Posti perustelee muun muassa Postin jakaman paperisen postin merkittävällä vähentymisellä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Ironista kyllä, Posti jatkaa omilla toimillaan tahallaan ja tarkoituksellisesti paperisen postin alasajoa.