Ajoneuvo
Polttoainetuen hakuaika päättyy 30. marraskuuta. Kuljetusyritykset voivat hakea tukea Valtiokonttorista sähköisellä lomakkeella. Yritys voi hakea polttoainetukea, polttoöljytukea tai molempia. Jos yritys hakee sekä polttoaine- että polttoöljytukea, on hakemus näistä molemmista tehtävä samalla kertaa. Kuva: Getty Images
Uutiset

Polttoainetukea myönnetty noin 18 Me ja lähes 5000 yritykselle – hakuaikaa 30.11. saakka

Kuljetusalan polttoainetukea on hakenut tähän mennessä hakenut yli 6 300 yritystä. Hakemusten hyväksymisprosentti on ollut 93. Kuljetusalan polttoainetuen haku käynnistyi marraskuun alussa.

Kuluvan viikon keskiviikon tietojen mukaan Valtiokonttori on saanut tähän mennessä yli 6 300 hakemusta, joista on jo käsitelty lähes 5 400.

Valtiokonttorissa jo käsitellyistä tukihakemuksista on hyväksytty lähes 5 000 eli noin 93 prosenttia. Polttoainetukea on tähän mennessä myönnetty noin 18 miljoonaa euroa.

Hakuaikaa marraskuun loppuun

Polttoainetuen hakuaika päättyy 30. marraskuuta. Kuljetusyritykset voivat hakea tukea Valtiokonttorista sähköisellä lomakkeella. Yritys voi hakea polttoainetukea, polttoöljytukea tai molempia. Jos yritys hakee sekä polttoaine- että polttoöljytukea, on hakemus näistä molemmista tehtävä samalla kertaa. 

Polttoainetuen pääkohtia:

  • Tuki haettavissa marraskuun 2022 aikana
  • Tukikausi: 1.2.–30.4.2022 
  • Yrityksellä oltava 1.2.2022 tilanteessa liikennelupa tai rekisteröityminen tavaraliikenteen harjoittajaksi kevyellä kalustolla sekä y-tunnus
  • Yrityksellä oltava 1.2.2022 tilanteessa hallinnassaan luvanvaraiseen liikenteeseen rekisteröity ajoneuvo 
  • Tukea saa kuljetustoiminnassa käytettyyn polttoaineeseen sekä työkoneissa käytettyyn polttoöljyyn 
  • Tuen määrä 5 % polttoainekuluista, ei tarveharkintaa 
  • Alin palautettava määrä 250 euroa, tuen yritys-/konsernikohtainen enimmäismäärä 400 000 euroa
  • Polttoainetukeen ovat oikeutettuja myös taksiautoilijat. Tukea voivat saada ne yritykset, joilla on ollut tukikauden ensimmäisenä päivänä (1.2.2022) voimassa oleva liikennelupa, taksilupa tai taksiliikennelupa. Tukea voi saada myös yritys, joka oli tukikauden ensimmäisenä päivänä rekisteröitynyt tavaraliikenteen harjoittajaksi kevyellä kalustolla.
  • Tukea haetaan Valtiokonttorista.

Lisätietoa löydät täältä.