Uudessa elokuvateatterisa on kuusi salia ja yli 450 asiakaspaikkaa.
Uutiset

Pohjoismaiden ainoa Luxe-elokuvateatteri avautui Myllyyn

Kauppakeskus Myllyssä, Raisiossa, perjantaina 6.5. ovensa yleisölle avannut Finnkino Luxe Mylly on Pohjoismaiden ensimmäinen elokuvateatteri, jonka kaikki salit ovat premium-tason Luxe-saleja.

Myllyn uuden elokuvateatterin saleista yksi on ylitse muiden. 151-paikkainen iSense-sali on varustettu 51-kanavaisella Dolby Atmos -äänijärjestelmällä, jonka tarjoama “immersive sound” muodostaa kolmiulotteisen äänimaailman.

“Tämä tarkoittaa sitä, että äänet kuuluvat sieltä, missä elokuvan tapahtumat tuntuvat tapahtuvan; katsojan edessä, yläpuolella, takana tai sivuilla”, kertoo uuden teatterin rakennusprojektista vastannut Finnkinon Head of Cinema Services Janne Uusi-Kölli.

Sen lisäksi, että uudenaikainen esitystekniikka parantaa elokuvien katselukokemusta, se on myös aikaisempaa ympäristöystävällisempää.

Uuden teatterin vetonaula ovat niin sanotut recliner-tuolit, joita jokainen katsoja voi sähköisesti säätää oman mielensä mukaan parhaan katselukokemuksen saavuttamiseksi. Tuolin saa lähes makuuasentoon ja kunkin tuolin yhteydestä löytyy oma pieni pöytä.

“Panostamme erityisesti elokuvissa viihtymiseen ja haluamme tarjota elämyksiä kaikille aisteille. Teattereissamme tarjoiltavien leffaherkkujen valikoima on laajentunut ja kehittynyt viime vuosina paljon ja myös Myllyn uudessa teatterissa elokuvissa voi nauttia esimerkiksi lasin hyvää viiniä”, Finnkinon kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila kertoo.

“Aikaisemmin keväällä teettämämme tuhannen suomalaisvastaajan kysely vahvisti monilta osin, että elämyksille on nyt kysyntää. Uskon nimenomaan kokonaisvaltaisen elämyksen olevan myös tulevaisuudessa elokuva-alan suurin kilpailuvaltti, Wolf-Mannila summaa.

Ohjelmistossa kansainvälisiä hittileffoja

Uusi teatteri vahvistaa Turun seudun ja koko Varsinais-Suomen elokuvateatterien tarjontaa merkittävästi. Myllyn maksuttomat pysäköintipaikat palvelevat myös elokuvissa kävijöitä.

“Tähän mennessä lähin Luxe-tasoinen sali on löytynyt Helsingistä, joten alueen asukkaille on iso ilo, että uusi teatteri päätettiin rakentaa juuri tänne”, sanoo Finnkino Luxe Myllyn teatteripäällikkö Kari Korhonen.

Avajaisviikonloppuna Myllyssä on luvassa hyviä tarjouksia ja ohjelmaa koko perheelle.

“Heti kun ovet perjantaina klo 10 aukeavat, myymme ensimmäisen tunnin ajan lippuja valikoituihin näytöksiin vain yhdellä eurolla. Niin halvalla ei leffaan pääse juuri koskaan! Lisäksi Luxe-konseptista pääsee nauttimaan ilman siihen normaalisti liittyvää pientä lisämaksua aina 19.5. saakka ja sarjalippuja myydään teatterin lippukassoilla ale-hintaan”, Korhonen kertoo.

Kaiken keskiössä ihmisiä uuteen teatteriin houkuttelemassa ovat tietenkin itse elokuvat. Tällä viikolla ensi-iltaan saapuvat muun muassa paluun valkokankaalle tekevä historiallinen brittidraama Downton Abbey: Uusi aikakausi sekä supersankariseikkailu Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Myöhemmin keväällä valkokankaalle saapuvat muun muassa Top Gun: Maverick sekä Jurassic World: Dominion.

Finnkino Luxe Mylly

  • 6 salia
  • Yli 450 asiakaspaikkaa
  • Dolbyn äänijärjestelmät uusimmalla kaiutinteknologialla
  • Uudella laserteknologialla toimivat NEC-projektorit
  • Asiakkaan itsensä hallittavissa olevat, sähköisesti säädettävät istuimet
  • Projektoreiden energiankulutus on yli puolet vähemmän kuin edellisen sukupolven projektoreissa
  • Uusi vahvistinteknologia tekee äänentoistosta kolmanneksen aikaisempaa energiatehokkaampaa