Toimitusjohtaja Jari Kaukonen
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Perheyritys Kaukotek Oy 30 vuotta
-rakennusurakoinnin kautta konsultoinnin asiantuntijaksi

Paimiolainen Kaukotek Oy saavuttaa kunnioitettavan 30 vuoden virstanpylvään tämän vuoden helmikuussa.

Toimitusjohtaja, yrityksen perustaja ja rakennusinsinööri Jari Kaukosella on yli 40 vuoden kokemus rakennusurakoinnin parista. Yritys toimikin pitkään urakoitsijana, mutta nykyään ammattitaito on suunnattu konsultointiin.

-Meidän erikoisalaamme ovat rakennusteollisuus, kiinteistöala ja kaikki mikä liittyy infraan. Toimimme Paimiosta käsin markkina-alueena koko Suomi.

Hankinnoissa, kilpailutuksissa ja sopimusasioissa on hyvä hyödyntää meidän pitkää alan kokemusta ja ostaa ammattiapua ennen kuin sitoutuu yritykselleen mahdollisesti kalliiksi tuleviin sopimuksiin. Se on viisasta riskinhallintaa, Kaukonen summaa.

Mahdollisissa sopimusriitatilanteissa konsultti on se, johon kannattaa olla yhteydessä ennen asian lopullista riitauttamista. Kaukonen korostaa, ettei yksikään hänelle tullut riitatilanne ole edennyt oikeuteen asti, vaan ratkaisu on aina saatu aikaiseksi osapuolten välille. Ja lähes poikkeuksetta toimijoiden yhteistyö on voinut jatkua.

Yrittäjyyden alkutaipaletta miettiessään, Kaukonen muistaa miten 90-luvulla verottaja asetti haasteita ja hankaloitti turhaan yrittäjien elämää. Nykyään tilanne on onneksi aivan toinen.

Meillä yrityksen työntekijät ovat perheenjäseniä ja omistajuuden kautta sitoutuneet yritykseen. Tässä tapauksessa se on tuonut joustoa ajan ja rahan käytössä, töitä tehdään asiakkaiden aikataulujen mukaan.

Nykyään osaan ottaa paikoitellen jo rennostikin, lähden päivällä lenkille tai annan vaikka tämän haastattelun, Kaukonen heittää. En näe tulevaisuudessakaan mustia, tai edes harmaita pilviä. Mutta pitää muistaa, että vaikeat ajat lisäävät huonoja sopimuksia. Tuolloin pitää käyttää erityistä harkintaa ja antaa asiantuntijan auttaa, Kaukonen neuvoo.

Kun vanha asiakas ottaa yhteyttä ja antaa uuden toimeksiannon, tiedän että hommat on hoidettu hyvin ja ollaan saavutettu kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu. Sitä vartenhan tätä tehdään, Kaukonen toteaa tyytyväisenä.

Kevätpiippo 5, 21530 PAIMIO
Jari Kaukonen
0400 843 951
jari@kaukonen.fi
www.kaukonen.fi