Adventtikalenteri
Adventtikalenterimyynti on partiolaisten merkittävin varainhankintakampanja. Kymmenen euron hintaisen Adventtikalenterin tuotoilla mahdollistetaan harrastustoimintaa ympäri Suomen. Tämän vuoden kuvittaja on Ninka Reittu.
Uutiset

Partiolaisten Adventtikalenterit nyt myynnissä

Perinteikäs partiolaisten adventtikalenteri on tuonut joulun suomalaisiin koteihin jo 75 vuoden ajan. Vaikka tarjolla on nykyään valtavasti erilaisia joulukalentereita, partiolaisten kalenteri on säilyttänyt vankan asemansa. Partiolaiset myyvät vuosittain noin 300 000 adventtikalenteria. Kalenterituotto ohjautuu kokonaisuudessaan partiotoiminnan hyväksi.

Adventtikalenteri tuli Suomeen vuonna 1947, kun Suomen Partiotyttöjen johtaja Tessi Fazer sai idean Ruotsissa näkemästään adventtikalenterista. Vaikka aivan alussa suomalaiset eivät ihan ymmärtäneet joulukalenterin ideaa, nousi kalenteri vähitellen suosioon ja sillä on nykyään suuri ihailijakunta. Kalenterin ovat piirtäneet vuosien varrella monet aikansa tunnetut kuvittajat, kuten Ulla von Wendt, Ulla Vaajakallio, Camilla Mickwitz, Virpi Pekkala ja Christell Rönns.

Kalenterit ovat myynnissä ympäri Suomen

Adventtikalenterimyynti on partiolaisten merkittävin varainhankintakampanja. Kalenterituotoilla mahdollistetaan harrastustoimintaa ympäri Suomen.

– Valtaosa tuotosta menee suoraan paikallisille partiolaisille, jotka käyttävät varoja muun muassa kokoontumistilojen ja kämppien kunnostamiseen, varustehankintoihin sekä retkien ja leirien järjestämiseen. Viime vuonna partiolaiset tekivät kaikkien aikojen ennätysmyynnin, kun adventtikalenterien avulla kerättiin yli kolme miljoonaa euroa partiotoiminnan tueksi, Suomen Partiolaisten varainhankinnan asiantuntija Iina Leppäaho kertoo.

Partiolaiset myyvät adventtikalentereita erilaisissa tapahtumissa, kauppojen edustoilla, ovelta ovelle sekä verkkokaupassa 5.12. saakka. Myynnin avulla nuoret partiolaiset oppivat kaupankäynnistä ja taloudesta, mutta myös ihmisten kohtaamisesta sekä yhteisen hyvän eteen toimimisesta. Kalenterin hinta on 10 euroa.

Vuoden 2022 adventtikalenterin kuvittaja on Ninka Reittu

Partiolaisten adventtikalenterin on tänä vuonna kuvittanut Ninka Reittu. Reittu on suosittu lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä, jonka teoksiin lukeutuvat muun muassa Ystäväni Pulla Vehnänen, Messi ja Mysteeri -kirjat sekä Prinsessa Pikkiriikin kuvitukset.

Ninka Reittu

Ninka Reittu on kirjoittanut kalenterin oheen myös joulutarinan, jonka neljä osaa julkaistaan adventtisunnuntaisin sekä luettavassa että kuunneltavassa muodossa.

Adventtikalenterissa ensimmäisen luukun saa avata jo ensimmäisenä adventtina, tänä vuonna 27.11.2022. 

Katso tästä Partiolaisten Adventtikalenterit kautta aikojen.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan.