Turku Band Festival 2024
Uutiset

Paikallisen musiikin tapahtuma Turku Band Festival juhlii kymmenettä vuottaan

Paikallisten bändien ilmaisista keikoista saadaan nauttia Turku Band Festivalilla 24.–27.1. Turun kaupungin nuorisopalvelujen tapahtuma järjestetään kymmenettä kertaa. Tänä vuonna entistä laajemmalle kaupunkiin levittäytyvän Turku Band Festivalin tarkoituksena on tukea paikallisia yhtyeitä tarjoten samalla kuntalaisille mahdollisuus kohdata uutta musiikkia useilla maksuttomilla keikoilla.

Tapahtuman tuottaja Iida-Sofia Saukkoriipi kertoo, että kymmenvuotisjuhlaan on valmistauduttu ottamalla ohjelman tekemiseen mukaan lisää yhteistyökumppaneita. Tarkoituksena on saada kattava ohjelma ympäri kaupunkia.

– Uutena paikkana mukana on esimerkiksi Lausteen Kirjuri, jonka kautta tapahtumaa saadaan vietyä myös keskustan ulkopuolelle, jolle on havaittu kysyntää.

Tämän vuoden Turku Band Festivaliin pääsyä havitteli lokakuun avoimessa haussa yhteensä lähes 100 esiintyjää. Mukaan ohjelmistoon on saatu mahtumaan noin 60 esiintyjää.

– On mukavaa huomata, kuinka paljon uusia ja vanhoja tuttuja yhtyeitä on hakenut mukaan, Saukkoriipi sanoo.

Monien TBF-keikkojen ikäraja on 18 vuotta, koska useat tapahtumapaikat ovat anniskeluravintoloita. Ikärajattomia keikkoja on luvassa Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa, Auran Panimolla sekä levykauppa 8Raidassa.

Tapahtumaan kuuluu myös Auran Panimon levymyyjäiset sunnuntaina 28.1. klo 12.–16.

Turku Band Festivalin promoottori, toiminnanjohtaja Tomi Arvas kertoo, että yhdeksän aiemman vuoden aikana tapahtumassa on käynyt lähes 20 000 asiakasta ja esiintynyt satoja yhtyeitä. Koronan aikana pidettiin tapahtuman stream-versio, jota on käyty katsomassa yli 20 000 kertaa.

– Paikallinen musiikki kiinnostaa Turussa ja tarjolla on valtavasti erilaista musiikkia.

Arvas muistuttaa, että tapahtuma tarjoaa myös sellaisille henkilöille mahdollisuuden päästä kuulemaan livemusiikkia, jotka eivät välttämättä pääse syystä tai toisesta esimerkiksi isommille festareille tai stadionkeikoille.

Turku Band Festivalin tapahtumapaikkoja ovat: Utopia, Nirvana, Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma, Auran Panimo, Pikku-Torre, Kuka, Logomon Teatro-baari, Vegas, Lausteen Kirjuri, Rantakerttu ja 8raita levykauppa.

Tarkemmat aikataulut ja osoitteet: www.turkubandfestival.fi