Michelin Guide Nordic -Tähti ja Michelin Guide´s Sommelier 2022 Award saatu ja ansaittu! Myös Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehti henkilökuntineen onnittelee Kaskis-ravintolaa todella upeasta menestyksestä! Hienoa työtä Erik Mansikka, Simo Raisio ja Christina Haukka!
Uutiset

ONNEA KASKIS! Katso tästä Michelin Guide Nordic 2022 -Gaala

Turkulainen Kaskis-ravintola sai Michelin Guide Nordic 2022 -gaalassa Stavangerissa 4.6. kaksi eri kunnianosoitusta. Ravintola sai sekä Michelin Guide´s Sommelier 2022 Award -palkinnon että ylsi Michelin Guide Nordic One Star -aatelistoon, kansainvälisten ravintoloiden parhaimmistoon.

Vuoden Sommelier 2022 -palkinnon vastaanottanut Christina Haukka oli silmin nähden yllättynyt saamastaan huomionosoituksesta. Hänen aitouttaan, rentouttaan ja valtavaa viinien tuntemustaan kehui myös Filippo Mobrici, joka presidenttinä toi tuomariston viestin ja kehut suomalaiselle.

“Vuoden Sommelierin tulee olla erityisen taitava myös jakamaan tietämystään ja olemaan innostunut ja intohimoinen ammatissaan sekä ymmärtämään asiakkaiden tarpeet. Sommelierin tulee olla se, joka täydentää osaamisellaan koko gastronomisen elämyksen”, oli Filippo Mobricin viesti.

Juontaja Simone Van Trier sekä Gwendall Poullennec, joka on Michelin Guide -organisaation kansainvälinen johtaja, olivat hämmästyneen oloisia siitä, että heti perään Kaskis-ravintola palkittiin ensimmäisellä Michelin-tähdellään. Erik Mansikka ja Simo Raisio pukivat palkintotakkinsa ylleen selvästi liikuttuneina. Kookkaina miehinä kumpikin epäili, ovatko takit sopivia, mutta juontaja Simone Van Trier vakuutteli niiden olevan ja että koot olivat selvitetty etukäteen. Simo Raision palkintotakki osoittautui monta numeroa liian pieneksi ja sai jäädä kuvaan avoimeksi. Aplodit suomalaistiimille olivat melkoiset.

Erik Mansikka tarttui mikrofoniin ja kommentoi, että “palkinto merkitsee heille ja ravintolalle kaikkea, se on enemmän kuin tärkeä”. Juontajan kysymykselle yhteistyöstä hän kommentoi, että “normaalisti he työskentelevät parhaiten Simo Raision kanssa silloin, kun työskentelevät eri ravintoloissa, kun he ovat eri keittiöissä”. Juontaja Von Trier hoki hämmentyneenä: “Onko se todella niin? Onko se todella niin?” Kaskis-ravintolan voittajat saivat raikuvat aplodit yleisöltä.

Myös Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehti henkilökuntineen onnittelee Kaskis-ravintolaa todella upeasta menestyksestä!

On todella hienoa saada Michelin-tähden tasoinen ravintola tänne turkulaistenkin gastronomisten nautintojen aateliin!

Voit katsoa Michelin Guide´s Nordic -gaalan tästä. (Kohdassa 14 – 20 min)

Erik Mansikka ja Simo Raisio – Kaksi Kaskis-ravintolan Tähteä!

Kaskis-ravintolan Christina Haukka vastaanotti Michelin Guide´s Sommelier 2022 Awardin.