Oloni-klinikan kehittäjä, terveys- ja hyvinvointivalmentaja, Colonic-terapeutti ja verimikroskopisti Mona Mäkinen
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Oloni-klinikka – lupaus hyvinvoinnista

Oloni-klinikan toiminnan keihäänkärkenä on oireiden ja sairauksien taustalla olevien syiden selvittäminen ja niihin vaikuttaminen.

Taustalta erinäisissä sairauksissa löytyy usein esimerkiksi jokin tulehdus, stressi, toistuvat antibioottikuurit, hormonaalinen epätasapaino, sisäilmaongelmat tai vääränlaiset elämäntavat ja ruokailutottumukset.
Vastaanotollamme tarjoamme kokonaisvaltaista hoitoa, joka painottaa kehon oikean ja optimaalisen toiminnan merkitystä terveyden palauttamisessa ja sairauksien hoitamisessa. Toiminnallisen eli funktionaalisen lääketieteen periaatteen mukaan elimistö hakeutuu parantuessaan kohti sisäistä tasapainoa, siksi sairaudet nähdään myös häiriöinä yksilön ja hänen ympäristönsä välillä. Yleisesti ajatellaan, että ihminen voidaan luokitella terveeksi, jos ei löydy mitään erityistä diagnosoitavaa sairautta, mutta silti hän voi tuntea itsensä väsyneeksi ja voimattomaksi. Funktionaalinen lääketiede arvostaa myös lääke- ja leikkaushoitoja, jos ne ovat hyvin perusteltuja, mutta korostaa kuitenkin elämäntapa- ja ravitsemusmuutoksia ja erilaisia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, koska ne tulevat huomattavasti edullisemmiksi ja takaavat kokonaisvaltaisen terveyden.

Potilaan yksilöllisyys ja kokonaisvaltainen lähestymistapa

Tavanomainen lääketiede käsittelee potilasta liiaksi tilastollisena yksikkönä, funktionaalinen lääketiede painottaa jokaisen potilaan biokemiallista ja fysiologista yksilöllisyyttä. Pienikin epätasapaino kehossa saattaa ajan mittaan johtaa vakavaan sairauteen. Lumipalloefektin tapaan pienet poikkeamat voivat laittaa liikkeelle biologisia mekanismeja, jotka lopulta johtavat terveyden heikkenemiseen ja kroonisiin sairauksiin. Ihmiskehoa voidaan parhaiten tutkia ja hoitaa kokonaisuutena. Kehon itsesäätelevät terveysmekanismit elvytetään avustamalla ja lisäämällä kehon luonnollisia paranemismekanismeja. ”Terveys on tasapainoa – sairaus on poikkeus tasapainosta”. Oloni-klinikalla asiakas otetaan yksilöllisesti huomioon kiirehtimättä. Esimerkiksi alkukartoituksessa käydään läpi asiakkaan oireet, niiden alkamisajankohdat, ruokailutottumukset, uniasiat, liikuntatottumukset – käytännössä koko elämänkaari. Kartoituksen pohjalta laaditaan tutkimus- ja hoitosuunnitelma. Pyrimme hoitamaan ongelmia aiheuttavat juurisyyt mahdollisimman kustannustehokkaasti. Tarjoamme myös työhyvinvointikoulutuksia yrityksille aiheina ”Keho voimavaraksi” ja ”Vuorovaikutustaidot”. Asiakkaamme saa saman katon alta ainutlaatuisen palvelukokonaisuuden: alkukartoituksen, tutkimukset ja kokonaisvaltaiset hoidot, kuten lääkäripalvelut, ravintovalmentajan palvelut, geenitestit, kehoanalyysit ja fysioterapeutin palvelut sekä erilaiset aineenvaihduntahoidot.

Suolistossa on juuret terveyteen

Yli miljoona suomalaista kärsii ruuansulatuselimistön sairauksista ja vaivoista. Vatsa- ja suolistosairauksien kirjo on runsas, ja monesti yhdestä vaivasta seuraa lukuisia muita vaivoja. Ihmisen hyvinvointia tutkittaessa yhtenä tärkeänä tutkimuskohteena on nykypäivänä suolisto ja sen eri bakteerikannat. Vastustuskyvystämme jopa 80-90% sanotaan olevan kiinni suolen hyvinvoinnista ja peräti 95% serotoniinista eli mielihyvähormonista tuotetaan, varastoidaan ja jaetaan paksusuolesta. Colonic-terapiaa käytetään ennaltaehkäisevänä ja terveyttä ylläpitävänä hoitona. Se tasapainottaa suoliston bakteerikantaa ja lisää koko kehon hyvinvointia. Suoliston mikrobiston häiriintyminen näkyy erilaisina oireina, mm. ihottumana, ummetuksena, ripulina, vatsan turvotuksena, päänsärkynä, nivelvaivoina, masennuksena sekä yleisen energiatason laskuna. Terapiaa hyödynnetään myös paastojen ja elämäntapamuutosten yhteydessä sekä erilaisissa sairaustiloissa kuten IBD, Crohnin tauti, diabetes, MS-tauti, reumasairaudet ja selkäydinvammat. Suolihuuhtelu palauttaa ja lisää suolen seinämän luontaista liikettä. Samalla kun paksusuolen toiminta paranee, helpottuu myös muiden elimistöä puhdistavien elinten (maksa, munuaiset, iho ja keuhkot) taakka. Myös lymfajärjestelmän toiminta paranee sen suojatessa elimistöä mm. erilaisten haitallisten bakteerien hyökkäyksiltä.

Oloni-klinikka Lupaus hyvinvoinnista!

Me autamme Sinua ymmärtämään kehoa ja sen eri toimintoja kokonaisvaltaisesti sekä autamme Sinua mittauksilla, ohjeilla ja hoidolla saavuttamaan terveen kehon ja mielen. Elämäntavat ja ravinto ovat keskeisiä tekijöitä jokaisen omassa hyvinvoinnissa.

Oloni-klinikka

Ajanvaraukset: puhelimitse 020 740 2480 ma-pe klo 8.00–19.00 tai www.oloni.fi/ajanvaraus  Humalistonkatu 17 b, 20100 Turku

Mona Mäkinen:

”Olen Oloni-klinikan kehittäjä, terveys- ja hyvinvointivalmentaja, Colonic-terapeutti ja verimikroskopisti. Asun Turussa ja olen viiden aikuisen lapsen äiti. Olen toiminut tutkijana noin 20 vuotta. Aloitin tutkimukset lihasten ja luuston symbioosista, sen jälkeen siirryin ravitsemukseen, josta etenin suoliston maailmaan, viimeiset vuodet olen tutkinut terveysgeenejä ja verta sekä verianalyysejä. Oloni-klinikka on minun “kuudes lapseni”. Minulla on palava halu ja intohimo auttaa asiakkaitani kokonaisvaltaisesti. Oloni-klinikka edustaa funktionaalista lääketiedettä ja osaamisemme vahvuus on biokemiassa.”