Olli Sirkasta Energiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja
Nimitykset

Olli Sirkasta Energiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja

Energiateollisuus ry:n (ET) liittokokous valitsi torstaina 11.5.2023 järjestön hallituksen puheenjohtajaksi Helen Oy:n toimitusjohtaja Olli Sirkan.

”Suomi on selvinnyt energiakriisistä selvästi muuta Eurooppaa paremmin. Olemme kyenneet yhdessä asiakkaidemme kanssa takaamaan energian riittävyyden ja ottamaan samalla merkittäviä harppauksia kohti hiilineutraalia energiajärjestelmää. Energiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana haluan olla vauhdittamassa vihreää siirtymää ja varmistaa energian toimitusvarmuuden myös jatkossa. Kiitän järjestöä saamastani luottamuksesta”, Olli Sirkka kommentoi valintaansa.

”Hiilineutraaliin energiajärjestelmään siirtyminen vaatii uusia ratkaisuja, kuten pienydinvoimaa. Suomen tulevalta hallitukselta tämä edellyttää sitoutumista konkreettisiin toimenpiteisiin pienydinvoiman edistämiseksi. Pienydinvoima on merkittävä keino lisätä polttoon perustumatonta, paikallista sähkön ja lämmön tuotantoa, joka takaa kohtuuhintaisen ja toimitusvarman energian Suomen kasvun pohjaksi”, Sirkka toteaa.

Energiateollisuus ry on energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. ET edustaa yrityksiä, jotka tuottavat, hankkivat, siirtävät ja myyvät sähköä, kaasua, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä sekä tarjoavat niihin liittyviä palveluja.

”Energiajärjestelmässä on tapahtumassa valtava muutos ja ala investoi ennätystahtia. Tulemme ulos energiakriisistä edellä muuta Eurooppaa, joka on vielä pitkälti kiinni fossiilienergiassa ja maakaasussa. Suomelle on avautumassa historiallinen mahdollisuus houkutella teollisia investointeja puhtaan energiamme ansiosta, sanoo Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä.