Ohjelmistoyritys Taiste ostaa osan turkulaisfirma Aradosta.
Uutiset

Ohjelmistoyritys Taiste ostaa osan turkulaisfirma Aradosta

Pitkään yhteistyötä tehneet yritykset vahvistavat osakekaupalla asemaansa kokonaisvaltaisten ja skaalautuvien teknologiaratkaisujen toteuttajina.

Turussa, Helsingissä ja Jyväskylässä toimiva, käyttäjälähtöiseen ohjelmistokehitykseen erikoistunut Taiste ostaa vähemmistöosuuden sovelluskonsultointiyritys Aradosta.

“Päätös yhdistää voimiamme entisestään syntyi hyvästä synergiasta niin yritysten kulttuurin ja arvojen, kuin myös tarjoamien suhteen”, kertoo Taisteen toimitusjohtaja Oscar Salonaho.

“Aradon erityisosaaminen mm. Microsoft-teknologioiden osalta täydentää mainiosti omaamme.”

“Vastaavasti Taisteen kyky rakentaa kokonaisvaltaisia, teknologian ja käyttäjälähtöisen suunnittelun yhdistäviä ratkaisuja mahdollistaa entistä kattavampien palvelujen tarjoamisen asiakkaillemme”, pohtii Aradon toimitusjohtaja Anssi Soinu.

Yritykset ovat tehneet pitkään yhteistyötä erilaisissa asiakashankkeissa, muun muassa pikaruokaketju Hesburgerin digipalvelukokonaisuuden toimittajina.

Talouden heittely tuntuu myös teknologia-alalla. Sekä Taiste että Arado ovat kuitenkin jatkaneet tasaista kasvua.

“Epävarma taloustilanne ei ole poistanut, vaan ennemminkin vahvistanut tarvetta luotettaville digitaalisille ratkaisuille”, Salonaho pohtii.

“Yritykset etsivät nyt entistä enemmän pitkäaikaisia kumppanuuksia – sellaisia tahoja, jotka pystyvät tarjoamaan kokonaisvaltaisia, skaalautuvia ja aikaa kestäviä kokonaisuuksia. Strategisella yhteistyöllä Aradon kanssa molemmat meistä pystyvät olemaan alalla entistäkin joustavampia yhteistyökumppaneita – kummankin yrityksen palveluja voi ostaa saumattomasti toisen kautta.”

Taiste on perustettu vuonna 2009 ja työllistää tällä hetkellä 64 ihmistä. Yritys on voittanut useita merkittäviä alan palkintoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Taisteen liikevaihto oli vuonna 2022 6,7 miljoonaa euroa (28,5% kasvua).
Arado on auttanut asiakkaitaan kehittämään digitaalisia palveluja ja tuotteita vuodesta 2015 lähtien ja työllistää tällä hetkellä 27 alan ammattilaista. Aradon liikevaihto olli vuonna 2022 2,9 miljoonaa euroa (24,5% kasvua).