Oloni-klinikan terveys- ja hyvinvointivalmentaja Mona Mäkinen.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Myrkyt veks kolmella puhdistavalla hoidolla!

Turussa ja Helsingissä toimivan Oloni-klinikan terveys- ja hyvinvointivalmentaja Mona Mäkinen vinkkaa, että näiden kolmen puhdistavan hoidon yhdistelmällä saa kevennettyä kehon kuona-ainekuormaa:

1. Colonic-terapia

2. Aqua Detox -terapia

3. FormoStar-syvälämpöhoito

1. Colonic-terapia

Suolisto puhdistetaan Colonic-terapian 3–5 kerran sarjahoidolla.

– Toksiinit eli myrkyt kulkeutuvat ensin suolistoon ja sieltä maksaan, siksi suoliston puhdistamisella on hyvä aloittaa.

Suusta peräaukkoon on matkaa 10–12 metriä. Matkan varrella on noin 7 metriä pitkä ohutsuoli ja noin 1,5 metrin pituinen paksusuoli.

Monella tämä elämän tärkein lenkki suusta peräaukkoon voi huonosti.

40 vuoden aikana vatsa-suolistoalueen oireilu on suorastaan räjähtänyt. Se on tuonut mukanaan monia sivuoireita, joita ei aina edes osata yhdistää vatsa-suolistoalueen häiriötiloihin. Voi olla lihassärkyjä, pääkipuja, iho-ongelmia ja mielialan heittelyä, listaa Mäkinen.

Hän muistuttaa, että ruoansulatuselimistön kuntoutuksessa tulee kiinnittää huomiota koko suusta peräsuoleen ulottuvaan lenkkiin.

– Ruoka tulisi pureskella huolellisesti, ja silloin ei juoda, kun syödään. Näin amylaasientsyymi pääsee aloittamaan optimaalisen ruoan hajottamistyön jo heti suussa, Mäkinen jatkaa.

Mahalaukussa suolahapot ja entsyymit pilkkovat ruokaa pieniin partikkeleihin, jotta ravintoaineiden imeytyminen olisi mahdollista.

Mahahappoja tarvitaan myös elimistöön tunkeutuvien huonojen bakteerien nitistämiseen. Mahahappojen toimintaa estävien lääkkeiden käytön myötä elimistössä alkaakin melkoinen sirkus, kun luontaiset omien ruoan pilkkojien ja vieraiden bakteerien tappajien toiminnat lamaannutetaan.

Ruokamassa viipyy kolme-neljä tuntia mahalaukussa.

Siitä se matkaa tahdosta riippumattoman autonomisen hermoston stimuloivan aaltomaisen supistusliikkeen eli peristaltiikan avulla ohutsuoleen.

Ohutsuoleen erittyy maksan, haiman ja sapen erittämiä elintärkeitä ruoansulatusnesteitä, joiden avulla ravinnon käsittely jatkuu. Ravintoa erotellaan entistä pienempiin osiin elimistön hyödynnettäväksi.

97 prosenttia ravinnosta imeytyy ohutsuolessa. Ruoansulatusnesteiden avulla ruokamassasta on eroteltu imeytyvät osaset nestemäiseen olomuotoon. Ohutsuolesta imeytymätön massa siirtyy paksusuoleen.

Paksusuoli ei ole kauniisti poimuinen sileäpintainen nätisti kaartuva paksuhko putki, vaan se on monella mutkalla ja sykkyrällä sekä suolinukaltaan röpelöinen.

Paksusuolen normaalin liikkeen lamaantumisen myötä ruokamassa ei pääse aaltomaisesti liikkumaan kohti peräsuolta, vaan jumittuu paksusuoleen.

– Paksusuolessa on noin 38 asteen lämpötila. Ajatelkaa sinne eineslihapullien ja perunamuusin sekä valkoisista vehnäjauhoista leivotun ranskanleivän massa muhimaan ja mätänemään! Seurauksena on kehon sisäinen “itsemyrkytys”, painottaa Mäkinen.

Kemikaalikuorma vielä vahvistaa tätä tilaa. Mäkinen muistelee, miten vähällä kemikaalimäärällä muutama vuosikymmen sitten tultiin toimeen. Oli palasaippua, pyykinpesuaine, tiskiaine ja ehkä yksi yleispesuaine. Meikkipussiin riitti yksi voide, ripsiväri ja huulipuna. Nyt jokaiseen tarkoitukseen niin kodinhoidossa kuin itsensä hoidossa on eri aine.

– Osa tästä kemikaalikuormasta päätyy hanaveteen ja sieltä ihmisten elimistöön ja suolistoon, unohtamatta vesijohtoputkistoon pääseviä lääkejäämiä ja nykyään myös meillä Suomessa räjähtäneen huumeongelman myötä tulevia huumejäämiä, pohtii Mäkinen.

Hän kehottaakin puhdistamaan juoma- ja ruoanlaittoveden.

Istuvien nykyihmisen hengitys on muuttunut pinnalliseksi. Monin paikoin ilma ei tarjoa raikasta ja puhdistavaa hengityskokemusta, vaan me joudumme vetämään keuhkoihin saasteiden hiukkasillaan kuormittamaa ilmaa, jatkaa Mäkinen.

Paksusuolen “itsemyrkystilaa” Mäkinen helpottaa Colonic-terapialla eli paksusuolen vesipesulla. Tämä tarkoittaa erityisen laitteen avulla suodatetun veden johtamista koko paksusuolen alueelle.

– Kehonlämpöiseksi säädetty vesi johdetaan hitaasti suolen sisälle miedolla paineella. Lämmin vesi rentouttaa suolen lihaksistoa, pehmittää kovia ulostemassoja ja irrottaa niitä suolen seinämästä. Suolen sisään menevä ja sieltä ulos tuleva vesi kulkee eri putkia pitkin ja ulos tullut vesimassa kuona-aineineen johdetaan viemäriin, Mäkinen kertoo.

Huuhtelu kestää noin 45 minuuttia. Hoidon aikana vettä johdetaan paksusuoleen useita kertoja.

– Normaalisti hoitokertoja tarvitaan 3–5, kunnes vanhaa kuona-ainetta ei enää poistu huuhtelun aikana.

Mäkisen mukaan nykyaikaisella, ammattikäyttöön tarkoitetulla laitteistolla paksusuolen Colonic-huuhtelu on hellävarainen ja kivuton toimenpide. Ennen hoidon alkua asiakas haastatellaan mahdollisten hoidon esteiden selvittämiseksi.

– Suolihuuhtelulla on saatu hyviä hoitotuloksia suolistovaivojen, ummetuksen, ripulin, ilmavaivojen ja hiivasyndrooman hoidossa. Myös erilaiset säryt lihaksissa ja nivelissä voivat helpottua. Iho-oireissa, kuten akne, psoriasis, säärihaavat, selluliitti ja ihottumat, huuhtelu voi tuoda merkittävää apua, Mäkinen sanoo.

Colonic-terapia maksaa Oloni-klinikalla ensimmäisellä käyntikerralla 75 euroa.

2. Aqua Detox -terapia

Aqua Detox -hoito tehdään Oloni-klinikoilla lääketieteellisellä, yhdysvaltalaisvalmisteisella Medical-hoitolaitteella.

– Tämä käyttämämme 1930-luvulla kehitetty alkuperäinen Aqua Detox -laite on esimerkiksi Saksassa sairaaloiden käytössä. Sen avulla hoidetaan muun muassa syövästä parantuneita lapsia, joiden rankoista lääkehoidoista aiheutunutta maksan myrkkykuormitusta saadaan kevennettyä Aqua Detoxin avulla hellävaraisella tavalla. Euroopassa ja USA:ssa Aqua Detox -hoitoa käytetään myös alkoholi- ja huumevieroituksessa, Mäkinen sanoo.

AquaDetox -jalkakylvyssä jalat asetetaan laitteeseen, jossa on magneettimokkula 2.1 prosenttisessa merisuolavedessä. Magneettimokkulaan johdetaan laitteen ohjaustaululla hyvin pieni määrä sähköä. Hoito on täysin kivuton.

– Aqua Detox -laitteen tuottama taajuus resonoi kehossa ja aktivoi kehon ja solujen toimintaa sekä tehostaa kuona-aineiden poistumista. Laitteen sähkömagneettisella taajuudella ihohuokoset avautuvat. Jalkapohjien kautta kuona-aineiden poistuminen on erityisen tehokasta, sillä jalkapohjissa on yli 2000 ihohuokosta. Hoito vilkastuttaa myös nestekiertoa, mikä vähentää turvotusta ja tehostaa aineenvaihduntaa, kertoo Mäkinen.

Aqua Detox-jalkakylpy on mielenkiintoinen ikkuna kehon tilaan.

– Jalkapohjien ihohuokosten kautta poistuvat kuona-aineet värjäävät jalkakylpyveden usein hyvinkin sameaksi. Mikäli kehossa on paljon limaa ja turvotusta, jalkakylpyveden pinnalle tulee kuplia. Mikäli maksassa ja munuaisissa on kuona-aineongelmia, vesi näyttää vihertävältä.

Raskasmetallien, lääkkeiden, alkoholin ja tupakan aiheuttamat kuonat kertyvät jalkakylpyastian pohjalle sakaksi.

– Vesi ei kuitenkaan värjäänny miksikään, vaan väri tulee ihohuokosten kautta irronneesta kuona-ainesakasta, Mäkinen korostaa.

Aqua Detox -jalkakylpy kestää puoli tuntia, mutta ensimmäisellä hoitokerralla on hyvä varata aikaa 45 minuuttia. Lasten ja heikkokuntoisten kohdalla aika puolitetaan. Hoito maksaa 40 euroa.

– Tehokkaimmin elimistöä puhdistavan tuloksen saa kuukauden aikana otettavalla kuuden kerran sarjahoidolla, sanoo Mäkinen.

Aqua Detox -hoidon päätteeksi jalat voidellaan aloe vera-pohjaisella, virkistävällä jalkavoiteella.

– Aqua Detox -hoidon jälkeen tulee juoda runsaasti vettä, koska hoito vauhdittaa erittäin tehokkaasti aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistumista. Mikäli ei juo riittävästi, saattaa tulla ikäviä tuntemuksia, kuten päänsärkyä, Mäkinen muistuttaa.

3. FormoStar-syvälämpöhoito

FormoStar -syvälämpöhoitojaksoa Mäkinen suosittelee sarjahoidoksi vähintään kolme kertaa.

FormoStar -syvälämpöhoidon aluksi leveät infrapunavyöt kääritään tiivisti vatsa-lantioalueelle, reisiin ja käsivarsiin. Infrapunavyöt ovat johtojen kautta yhteydessä FormoStar -laitteeseen, josta niihin tulee lämmittävä sähkövirta.

– Hoidossa infrapunavöiden lämpö nousee noin 45 asteeseen, kuten myös hoidettavien alueiden lämpö. Syvälämpö pystyy tunkeutumaan noin 4–6 sentin syvyyteen ihoon ja rasvakudoksiin. Kun syvälämmön avulla nostetaan ihon ja sen alaisten rasvakudosten lämpötilaa, verenkierto tehostuu jopa 3,5 kertaiseksi ja aineenvaihdunta kaksinkertaistuu, Mäkinen kertoo.

– Hoidon aiheuttama lämpäreaktio vapauttaa rasvasolujen mitokondrioiden ympärillä olevia rasvahappoja ja näin rasva-aineenvaihdunta pääsee tehokkaasti käyntiin.

Hoidon kuluessa alkaa vähitellen hikoilemaan. Loppua kohden hikoilu on hyvin runsasta. Hoito kestää 50 minuuttia ja maksaa 60 euroa / kerta.

– Hoito sopii kaikille, mutta jos on esimerkiksi vakavia sydänvaivoja, niistä keskustellaan ensin. Iäkkäämmät ja huonokuntoiset henkilöt ovat yleensä hoidossa jonkin verran 50 minuuttia lyhyemmän ajan, sanoo Mäkinen.

Kaloreita kuluu hänen mukaansa yhdellä hoitokerralla 1200 kilokalorin verran.

– Hoidon vaikutukset jatkuvat elimistössä vielä noin 48 tunnin ajan hoidon jälkeen. Silloin on hyvä juoda runsaasti vettä.

– Aineenvaihdunnan aktivoimisen lisäksi FormoStar -syvähoito lievittää kipuja ja särkyjä, helpottaa lihasjännitystä ja nopeuttaa urheiluvammojen paranemista. Parantunut verenkierto myös joustavoittaa ja kiinteyttää ihoa. Moni reumapotilas, jolle lämpöhoito sopii, on saanut kipuihin apua tästä lämmittävästä hoidosta.

Lupaus hyvinvoinnista!

Mona Mäkinen

puh. 020 740 2482 / 040 751 5869

mona.makinen@oloni.fi 

www.oloni.fi

Oloni-klinikka 

Toimipisteet:
Selkämerenkatu 1, 00180 HELSINKI
Humalistonkatu 17 b, 20100 TURKU