Meriasemalla polttoainekaupan aloittanut Anttila juhlii tänä vuonna 40-vuotista yrittäjäuraansa.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Mplus bensiini- ja pesuasema: 40 vuotta bensakauppaa

Meriasemalla polttoainekaupan aloittanut Anttila juhlii tänä vuonna 40-vuotista yrittäjäuraansa. Toimiessaan 15 vuotta franchiseyrittäjänä, hän ehti toteuttaa mm. oluen myynnin huoltamoille.

– Se oli kova juttu 90-luvulla, toteaa Mikko Anttila. Olutta myytiin jopa enemmän litroissa kuin bensaa. Myös harjaton pikapesu oli Suomen ensimmäinen.

Vuonna 2000 lähdimme kuitenkin täysin uuden äärelle vaimoni Marja-Leenan kanssa, kun perustimme Mplus-yrityksemme Turun Impivaaran. Alusta asti pikapesukatuun sekä autopesupalveluihin panostanut pesu- ja bensiiniasema on palvellut asiakkaitaan jo 23 vuotta.

Vuonna 2020 toteutimme laajan remontin: Mäkkärin tuleminen tontillemme sekä täysin uuden, Turun nopeimman, pikapesukadun rakentaminen. Lisäksi meiltä löytyy myös kolme itsepalvelupesupaikkaa, maton- ja penkinpesuri sekä kaksi imuria.

– Se oli jännittävää aikaa, muistelee Anttila koronavuosia.

Bensanmyynnin Anttila uskoo vielä jatkuvan, vaikka uudet energiamuodot tekevät tuloaan.

– Valmisteluja on myös tehty uusia käyttövoimia varten. Tulevaisuuteen Anttila suhtautuu ehdottoman positiivisesti, sillä vaikka autot kulkisivat millä, aina tarvitaan autopesupalveluita ja kuljettajille kahvia.

Sukupolvenvaihdoksen ollessa käynnissä Anttila ehtii myös toimia Turun seudun bensiinikauppiaiden puheenjohtajana, sekä sienestää että kalastaa, tosin aina businessmielessä, lisää hän nauraen.

Molemmat sisarukset, Mika Anttila sekä Maria Nieminen, ovat nyt firman osakkaina ja tyttäreni mies, Joni Nieminen, toimii firman esimiehenä. Heistä jokaisella on työkokemusta jo liki 20 vuotta. 

– Olen ikionnellinen, että lapset ovat halunneet jatkaa yritystä, toteaa Anttila.

Rieskalähteentie 91

20300 Turku

www.mplus.fi