Harvardin yliopiston City Leadership Initiative -koulutukseen on osallistunut jo 428 pormestaria, yli 1200 johtavaa virkamiestä ja -naista, 494 kaupungista ympäri maailmaa. Tähän vuoden mittaiseen koulutukseen osallistuu nyt myös Turun kaupungin korkein johto. Kuva: Harvard university.
Uutiset

Minna Arve osallistuu Harvardin yliopiston pormestareille tarkoitettuun johtamiskoulutukseen

Vuoden kestoisessa Bloomberg Harvard City Leadership Initiative -koulutusohjelmassa on mukana 40 pormestaria eri puolilta maailmaa. Koulutusohjelmaan osallistuvat pormestarit julkistettiin New Yorkissa maanantaina 18.7.2022.

Bloomberg Harvard City Leadership Initiative auttaa kaupunkeja menestymäään. Kuudetta kertaa järjestettävä koulutusohjelma toteutetaan Harvardin yliopiston ja Bloomberg Philanthropies -säätiön yhteistyönä. Koulutuksen ensimmäinen lähiopetusjakso toteutetaan parhaillaan New Yorkissa. Koulutusohjelman kustannukset katetaan järjestäjien toimesta.

Koulutusohjelman tarkoitus on antaa ohjelmaan valituille pormestareille maailmanluokan johtamiskoulutusta ja valmennusta tulokselliseen ja innovatiiviseen kaupunkien johtamiseen. Tavoitteena on auttaa pormestareita ja kaupunkien johtoa hallitsemaan monimutkaistuvaa kaupunkien johtamista ja tarjota työkaluja, joiden avulla voidaan ratkaista kaupunkien kohtaamia haasteita ja parantaa asukkaiden elämänlaatua. Samalla tarjotaan mahdollisuuksia kaupunkien väliseen vuorovaikutukseen.

Turusta koulutusohjelmaan osallistuvat Minna Arven lisäksi kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen ja elinkeinojohtaja Niko Kyynäräinen

Turun pormestari Minna Arve on yksi koulutusohjelmaan osallistuvista kahdeksasta eurooppalaispormestarista. Suomesta on mukana myös Helsingin pormestari Juhana Vartiainen

– Olen todella iloinen mahdollisuudesta osallistua tähän kiinnostavaan ja monipuoliseen koulutusohjelmaan. Se on iso kunnia ja osoitus Turkua kohtaan tunnetusta kiinnostuksesta sekä arvostuksesta jo tehdystä työstä, sanoo pormestari Minna Arve.

– Tuleva vuosi tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden etsiä tehokkaampia ratkaisuja Turulle merkittäviin teemoihin, kuten alueen talouden ja työllisyyden vahvistamiseen, nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn, viihtyisän ja ihmisläheisen kaupungin kehittämiseen asukkaiden osallisuutta vahvistamalla, kestävän kasvun ja investointikyvyn vahvistamiseen, asukas- ja asiakaslähtöisen organisaation rakentamiseen ja datan hyödyntämiseen kaupunkilaisten parhaaksi. Samalla nämä ovat tavoitteita, jotka olemme yhteisesti asettaneet koko ohjelmalle. Osallistujien kesken voimme myös oppia toisiltamme ja jakaa innovatiivisia lähestymistapoja kaupunkiemme kehittämiseen, Minna Arve kertoo.

Etä- ja lähikoulutuksesta sekä käytännön tehtävistä muodostuva koulutusohjelma käynnistyy tällä viikolla New Yorkissa nelipäiväisellä lähitapaamisella. Koulutuksesta vastaavat Harvardin Bloomberg Center for Cities -tiedekunnan edustajat sekä tunnetut johtamisasiantuntijat.

New Yorkin ensimmäisen lähiopetusjakson jälkeen myös pormestarien valitsemat johtavat viranhaltijat pääsevät aloittamaan oman ohjelmaansa elokuussa. Turusta koulutukseen osallistuvat kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen ja elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen. Lisäksi tarkoitus on osallistaa laajasti muuta johtoa pohtimaan Turun menestyksen kannalta tärkeitä kysymyksiä osana ohjelmaa.

Kurssille osallistuneet kokevat johtamiskykynsä parantuneen

Tehtyjen vaikutusarviointien mukaan ohjelma on onnistunut lisäämään pormestareiden johtamiskykyä kaupungeissaan. Lähes 90 prosenttia kaupunginjohtajista osoittaa mitattavissa olevaa johtamiskykynsä paranemista.

–   Ohjelman kautta tiedekuntamme asiantuntemus tukee ja vahvistaa pormestareita työssään, joka muokkaa miljoonien ihmisten elämää, sanoo Harvardin yliopiston rehtori Larry Bacow.

Näissä asioissa pormestarit ovat havainneet johtamistaitojensa parantuneen:

  • Huippusuoritukseen kykenevien tiimien rakentaminen ja tukeminen
  • Johtamisen ja ohjaamisen tason nostaminen omassa kaupunkiorganisaatiossa
  • Kommunikoinnin parantaminen kuntalaisten ja keskeisten kumppanien kanssa
  • Datan käyttö läpinäkyvämpään ja parempaan päätöksentekoon
  • Prototyyppien käyttö innovointiin, ideoiden käyttöönottoon ja epäonnistumisista oppimiseen
  • Siilojen ja raja-aitojen purkaminen ja yhteistyön rakentaminen organisaatioiden välisesti

– Tämä kurssi kokoaa yhteen monipuolisen ja dynaamisen ryhmän pormestareita eri puolilta maailmaa. Olemme iloisia voidessamme toivottaa heidät tervetulleiksi New Yorkiin aloittamaan ohjelman kuudennen vuoden. Kaupunkien kiireellisten yhteisten haasteiden vuoksi kaupunginjohtajien mahdollisuus oppia toisiltaan ja asiantuntijoilta on tärkeämpää kuin koskaan, sanoo Bloomberg L.P.-yhtiön toimitusjohtaja ja Bloomberg Philanthropies -säätiön perustaja Michael R. Bloomberg, joka toimi New Yorkin pormestarina vuosina 2002–2013.

Bloomberg Harvard City Leadership Initiative on Harvardin yliopiston Bloomberg Center for Citiesin lippulaivaohjelma, joka toteutetaan Bloomberg Philanthropies -säätiön, Harvard Kennedy Schoolin ja Harvard Business Schoolin yhteistyönä. Vuonna 2017 käynnistetty koulutusohjelma on tehnyt yhteistyötä jo 428 pormestarin ja 1 400 johtavan virkamiehen kanssa 494 kaupungissa ympäri maailmaa.