Yrittäjän päivä
Hyvää Yrittäjän päivää! Valtioneuvosto asetti uuden yrittäjyyden neuvottelukunnan. Se toimii neuvoa-antavana elimenä yrittäjyyteen liittyvissä strategisissa kokonaisuuksissa ja tuo valmisteluun yrittäjien näkökulmat yli hallituskausien.
Uutiset

Mika Lintilä Yrittäjän päivänä: uusi yrittäjyyden neuvottelukunta vahvistaa yrittäjän ääntä päätöksenteossa

Elinkeinoministeri Mika Lintilä on tyytyväinen hallituksen viime viikon päätökseen asettaa uusi Yrittäjyyden neuvottelukunta. Neuvottelukunta toimii neuvoa-antavana elimenä yrittäjyyteen liittyvissä strategisissa kokonaisuuksissa ja tuo valmisteluun yrittäjien näkökulmat yli hallituskausien.

– Yrittäjyys on tärkeä voimavara yhteiskunnassa ja haluamme panostaa yrittäjyyteen kuuntelemalla entistä tarkemmin yrittäjien näkemyksiä. Toimintaympäristö on suurissa muutoksissa ja on tärkeää, näkemyksiä tulevaisuudessa huomioidaan entistä herkemmin, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Moniin maihin verrattuna Suomessa perustetaan kuitenkin potentiaaliimme nähden vielä varsin vähän yrityksiä. Onneksi kynnys lähteä yrittäjäksi on viime vuosien aikana madaltunut. On kaikkien etu, että suomalaisista löytyy mahdollisimman paljon luottamusta ja halua ryhtyä yrittäjäksi. Tarvitsimme myös lisää kasvua ja erityisesti kansainvälistä kasvua tavoittelevaa yrittäjyyttä lisää, Lintilä jatkaa.

Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii ministeri Lintilä itse. Jäsenistä 13 on yrittäjiä ja 10 muuta jäsentä valtionhallinnosta, yliopistoista ja kuntasektorilta. Neuvottelukunta asetettiin valtioneuvoston tämän vuoden huhtikuussa hyväksymän yrittäjyyden periaatepäätöksen mukaisesti. Se pyrkii myös lisäämään yrittäjyyteen liittyvää poikkihallinnollista yhteistyötä ja koordinaatiota. 

Yrittäjyyden neuvottelukunnan toimikausi on kolmivuotinen ajalle 3.10.2022 – 2.10.2025. 

Lue tästä Ministerien Tuula Haatainen ja Mika Lintilä kolumni Yrittäjän päivän kunniaksi.