Merikaupan kippari Arja Kunnasluoto-Gustafsson/Ocean Spirit Oy Ab
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Merikauppa Ocean Spiritin myymälä on jo 13-vuotias!

Miten aika meneekin nopeasti, vaikka tuntuu, että aivan äsken aloitin? Ja eihän minusta pitänyt tulla edes yrittäjää, eikä ainakaan kauppiasta! Vanhempani olivat kauppiaita, eikä sama, lomaton ja työntäyteinen, elämä houkutellut. Mutta elämä ei mene aina, niin kuin suunnittelee. Hyvä kaupan alan työpaikkani muutti Helsinkiin, mutta minä en halunnut mennä mukana.

Mikä sitten on merikauppa Ocean Spirit? Tuomme tuulahduksen mereltä, myymme merihenkisiä tuotteita, myymälässä Aurajoen rannalla, netissä ja tukkukauppana. Vaatteita, sisustus- ja lahjatarvikkeita, veneastioita, PSS ry:n Roope-tuotteita ja teakkalusteita. Veneilijöiden lisäksi asiakkaitamme ovat mm. mökkeilijät, sisustajat, lahjanostajat. Pienen on erikoistuttava pärjätäkseen!

Perustin yrityksen syksyllä 2007, ja alussa oli vain nettikauppa www.oceanspirit.fi, joka avasi sivunsa 1.1.2008. Mutta aika pian selvisi, että olin vähän liian edellä aikaani. Nettikauppoja ei silloin ollut, ja eikä netistä tilaaminen ollut niin yleistä, kuin nykyisin.

Etsin meille sopivaa, eli lähellä jokea olevaa, edullista liiketilaa. Ja sellainen löytyikin Itäiseltä Rantakadulta Turusta. Sitä ennen teimme mieheni kanssa valtavan pintaremontin, jotta saimme myymälän ilmeen merihenkisen raikkaaksi! Pikkuhiljaa aloin saada asiakkaita, toiminta ja valikoima kasvoivat, aloitin myös tukkukauppiaana Batelan kanssa.

40 m2:n myymälä jäi pieneksi, ja muutimme pääsiäisenä 2012 tois puol jokkee, Linnankatu 37b, 100 m2:n myymälään. Sitäkin remppasimme ennen muuttoa. Eipä aikaakaan, kun jo sekin tila jäi pieneksi, ja muutimme lokakuussa 2013 samassa talossa 200 m2:n kulmahuoneistoon. Taaskin oli ensin remonttia. Missä olisinkaan ilmaan käsistään taitavaa, venealan ammattilaista, insinöörimiestäni Patrikia! Myymälän huomattavasti parempi näkyvyys näkyi myös lisääntyneenä myyntinä. Sijainti, sijainti ja sijainti!

Alussa olin yksin töissä, mutta pikkuhiljaa pystyin palkkaamaan kesäapuja, osa-aikaisia ja lopulta vuonna 2019 sain palkattua Reijan kokoaikaisesti. Yksin en tätä enää pystyisikään pyörittämään! Kasvua ei saa ottamatta harkittuja riskejä, ja kokoaikaisen työntekijän palkkaaminen on kyllä ollut nyky-Suomessa pienen yrittäjän isoimpia riskejä!

Muita merkkipaaluja toiminnan varrella on ollut tukkukaupan aloitus ja laajeneminen, 2018 vuoden yritys Turussa -palkinnon saaminen, sekä Pidä Saaristo Siistinä ry:n Roope-tuotteista huolehtiminen. Olemmekin nykyisin yksi PSS ry:n pääsponsoreista!

Alkuvuosi 2022 on ollut taas rankka, kun maailma
muuttui sotaiseksi ja turvattomaksi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Mutta emme kai muuta voi, kuin tukea heikommassa asemassa olevia, ja jaksaa uskoa tulevaan? Aurinko paistaa ja kesä tulee, kaikesta huolimatta!

Kiitos kaikille, jotka olette olleet matkallamme
mukana, aurinkoista kevättä, toivottaa merikaupan kippari Arja
Kunnasluoto-Gustafsson/Ocean Spirit Oy Ab